Kövess minket

Rock

Próbateremtől a nagyszínpadig: a Faded Life keményen megdolgozik a sikerért

Saját bevallásuk szerint annyira vegyes és sokrétű a zenéjük, hogy nem lehet őket egyik zenei kategóriába sem besorolni egyértelműen. A zenekar tagjai is más-más stílust képviselnek, és éppen ettől olyan egyediek.

Megosztva

A Faded Life nevű formáció 2006-ban alakult, azóta megélt felbomlást és néhány tagcserét is. A jelenlegi felállásban egy éve állnak színpadra, illetve 2 hónapja csatlakozott az új basszusgitáros, aki jól állja a sarat, hamar beletanult a szerepébe. A tagok (Szihalmi József: ének és gitár, Mazák Tamás: gitár, Magyar Dániel: gitár, Rózsa Krisztián: dob, Banyár Attila: basszusgitár, vokál) korábban is különböző stílusban játszottak, és pont ezért olyan színes a formáció. 

– Annyira sokszínűek vagytok, hogy jogos a kérdés: tudtok-e együtt dolgozni?

– A mi zenénk a rock, a  heavy, és a hardcore keveréke, de populáris, dallamos elemek is megtalálhatóak benne. A zenekar alapelve, hogy mindenki kicsit belelopja a saját egyéniségét, stílusát a zenébe, és ez ettől lesz egyedi. Mindenkinek megvan a maga feladata. Józsi a frontember, ő hozza a szövegeket, felvázolja az elképzelést, mi pedig hozzátesszük a saját ötleteinket. Tudunk kompromisszumot kötni, alkalmazkodni, nem veszekszünk, barátok vagyunk a hétköznapokban is, emberileg is elfogadjuk egymást.

– Mire vagytok a legbüszkébbek?

– A hangzásunk annyira kivételes a hangszerelosztások miatt (is), hogy bátran mondhatjuk, élőben is ugyanolyan jól vissza tudjuk adni mindazt, ami a felvételeken hallható. Sőt! A bulik sokszor jobban sikerülnek, mint egy stúdiós felvétel, de ezért mindent meg is teszünk, minden alkalommal a maximumra törekszünk. 

[vembed youtube=”_i3M17vWNUY” ]

– Milyen menetrendben jártok koncertezni?

– Vannak olyan helyek, mint például Veszprém ahova 3-4-szer is elmegyünk évente, mert szeretnek minket, mindig visszavárnak. Ennek ellenére, az sem lenne jó, ha kéthetente ugyanott lépnénk fel, mert minden fellépésünkön szeretnénk megtölteni az adott helyet. A környező településeket igyekszünk körbe járni, úgy hogy a lehető legtöbb emberhez tudjuk eljuttatni mindazt, amit csinálunk. Múlt hónapban elég sűrű volt a program, voltak olyan hétvégék ahol mind két napra volt betervezett koncert, ráadásul egymást követően. A nyár folyamán találkozhattok velünk számos hazai motoros fesztiválon, kisebb-nagyobb rendezvényeken így szélesítve a hallgatottságot.  

– Kiknek szólnak a dalaitok?

– Ahogy a zenénk, úgy a rajongóink is elég sokrétűek mind korosztályban, mind stílusban. Fehérváron van egy mag, akik rendszeresen eljönnek a koncertjeinkre. Sokszor a buli után beszélgetünk, sörözünk velük, meghallgatjuk a véleményüket. Jó kapcsolatot ápolunk a közönségünkkel. 

[vembed youtube=”HE8etlbZHJc” ]

– Mennyi időt, energiát fektettek a zenekar sikerébe?

– Mindannyian dolgozunk a banda mellett, nem a zenélésből élünk. Ennek ellenére komolyan vesszük a feladatot, van aki például Pestről jár Székesfehérvárra a próbákra, amit próbálunk heti rendszerességgel megtartani. A koncertek sokszor 2-3 héttel előre alakulnak, de igyekszünk mindenhol ott lenni, jól szervezni a programot. Amit tudunk, bevállalunk. Nem esik nehezünkre, hogy végigjárjuk a szamárlétrát, nem várjuk, hogy az ölünkbe hulljon a siker, hanem keményen megdolgozunk érte. Szeretnénk eljutni nagyobb fesztiválokra, ahol reméljük tetszene a zenénk a közönségnek, és így még többen megismerhetnének minket. A zenekar minden koncerten csiszolódik, formálódik, törekszik a maximumra.

– Térjünk ki a jövőre, mik a terveitek?

– Az idei meghatározó év lesz a banda számára: egy EP kialakítása folyamatban van, ezzel szeretnénk elkészülni őszre, 10-12 dallal a listán. Sokan mondják a koncertek után, hogy jó lenne, ha több dalunkat hallgathatnák otthon is, nem csak a bulikon. Hosszabb távú terveink közt szerepel egy videoklip leforgatása is, de ehhez szükségünk lenne egy kreatív személyre, akinek profi ötletei vannak, illetve a média támogatására is számítunk.  Emellett persze rengeteg koncert van kilátásban, amit mind magunk szervezünk meg. Egy-egy szereplés után már jön is a következő felkérés, ami a csapat számára pozitív hozzáállást biztosít. 

Hajrá srácok!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés