Kövess minket

Hiphop

Prodigy a Mobb Deep-ből berágott az Universal Music-ra!

A rapper szerint lehúzta őt kiadója…

Megosztva

Prodigy1110
Fotó: Getty / Europress

A tények a következők: Prodigy és Havoc, a mára ikonikussá vált rap-csapat, a Mobb Deep tagjai, még 1995-ben szerződtek le az Universal Music lemezkiadóhoz (akkor még BMG néven futott a cég). A szerződés értelme szerint, a páros minden, a jövőben készülő szám és album után köteles az eladásokból és jogdíjakból származó bevételek több, mint a felét az Universal-nak átutalni. Ezzel nem is lenne gond, de Prodigy azt állítja, hogy a kiadó az önálló, egyedül készített albumait is megsápolta. Sőt, azokat is, amelyekben csak, mint szövegíró vett részt. A nem éppen könnyű természetű rapper szerint ehhez viszont nincs joguk, mert a szóló cuccainak semmi köze a Mobb Deep-hez, és az ezzel kapcsolatos szerződéshez sem.

A hírek szerint Prodigy arra készül, hogy bíróságra viszi az ügyet, és bepereli az Universal-t. Összesen 57,498 dollárt (kb. másfél millió forint) követel a kiadótól, szerinte ugyanis ennyivel rövidítették meg őt az évek alatt. A rapper, amikor épp nem börtönben ült, gyakran adott ki szólólemezeket. Az utóbbi években jelent meg például az Albert Einstein album (2013), melyet Alchemist segítségével készített el, továbbá a legutóbbi önálló cucca, a “Young Rollin’ Stonerz”, Boogz Boogetz társaságában, 2014-ből.

Az Universal egyelőre még nem reagált a vádakra, bár nem hinnénk, hogy ez az összeg földhöz vágná őket. Prodigy viszont nincs a legjobb anyagi helyzetben, ezért is van szüksége a pénzre. Mihamarább…

(TMZ.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.