Kövess minket

Hiphop

Producer duó perli Tekashi 6ix9ine-t, mert szerintük tőlük lopta a „GOOBA” alapját

Megosztva

Tekashi 6ix9ine újabb pert kapott a nyakába, pedig alig telt el pár hét, hogy egy sztriptíztáncosnő, és a volt testőrei is pénzt követeltek tőle. Ezúttal egy BEATDEMONS néven futó texasi producer páros perelte be a rappert, mivel állításuk szerint a rapper „GOOBA” című slágerének alapja túlságosan hasonlít a „Regular” című beatjükre, annyira, hogy az már kimeríti a plágium kategóriáját.

BEATDEMONS 2018-ban készítette el és töltötte fel az alapot a YouTube csatornájukra, melynél meg is jelölték, hogy egy „6ix9ine vagy Cardi B típusú beat„-ről van szó, amit aztán bárki megvásárolhatott, ha rá akart rappelni. A beat 150 ezres nézettséget hozott, feltételezésük szerint a brooklyni rapper netezés közben találhatott rá az alapra, hogy aztán abból, az engedélyük nélkül „inspirálódjon”. Fontos hozzátenni, hogy a dal producere nem 69, hanem Clarke és Payday voltak, a rapper dalszerzőként van csak feltüntve a „GOOBA„-n. A perirat szerint a producerek a „GOOBA” melódiáját, a struktúráját, és szinte az egész alapot lopásnak tartják, ezért aztán részesedést szeretnének a dal bevételeiből. 

A tét nyilván nem aprópénz, hisz 69 szabadulása utáni visszatérő száma közel 700 milliós nézettséget hozott YouTube-on, első volt a Billboard slágerlistáján, és platina minősítést kapott, tehát minimum 1 millió példány fogyott belőle. A rapper ráadásul pont nemrég dicsekedett el Instán, hogy 20 millió dollárral lett gazdagabb, míg börtönben csücsült, ebből már biztos csak egy kis szeletnek is örülnének a producerek. A rapper ügyvédje, Lance Lazzaro szerint a két alap nem hasonlít, és a producerek csak 69 pénzére pályáznak, reményei szerint az ügyet ejtik.

Alább lehet összehasonlítani a két zenét.

[vembed youtube=”a2RdzpbUnrg” ]
[vembed youtube=”pPw_izFr5PA” ](TMZ)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés