Kövess minket

Hiphop

Pszichedelikus dallal vezeti fel új lemezét a Cypress Hill

Egyiptomi utcazenészekkel rögzítették az alapját.

Megosztva

Forrás:

Szeptember 28-án érkezik a füves hip-hop mesterek, a Cypress Hill visszatérő albuma, Elephants On Acid címmel, a banda most pedig egy pszichedelikus dallal adja meg hozzá az alaphangulatot. A bluntfüst és acid-rock inspirálta nagylemez sorban a kilencedik projektje a Los Angeles-i csapatnak, akik nyolc éve váratják a jónépet egy friss anyaggal. A korongot teljes egészében DJ Muggs producerelte, és mindössze egyetlen hangmintát tartalmaz egy japán smooth jazz bandától, a Hiroshimától, minden mást élőben rögzítettek. 

A pszichedelikus rock nagy hatással volt rám. Gyerekkorom óta hallgatom, mivel az anyám és nagybácsikám gyűjteményében is voltak ilyen lemezek. Már megvolt a fejemben a lemez címe, ehhez próbáltam felépíteni egy olyan hangzást, amitől úgy érzed, mintha hallucinogén drogokon lennél, pedig nem is nyomtál semmit” – mesélte Muggs a Rolling Stone magazinnak.

Az album tele lesz gitárral, szitárral, és egy kis bakelitnyúzással, egy 1967-72-es vibeot kell elképzelni, ahol a CH tagok batikolt pólóban tolják a cigiket egymás után. Az új kislemez, a „Band of Gypsies” alapját Egyiptomban rögzítették, Muggs több utcazenészt is meghallgatott, akik pedig hozták a színvonalat, azokat áthívta a stúdiójába. Gitár, szitár, szintetizátor, furulya, és egy arab lant pengetős hangszer, az úd keveredik a latin rap csapat soraival.

[vembed youtube=”buxccDwjkdA” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés