Kövess minket

Sport

Puskást választották a világ legjobb labdarúgójának

A Száguldó Őrnagy ma lenne 89 éves.

Megosztva


A Legendák Világbajnoksága elnevezésű online viadalon az Aranycsapat kapitánya – akinek pénteken lenne 89 éves – a holland Marco van Basten, az argentin Diego Maradona és a francia Zinedine Zidane búcsúztatásával jutott a Cristiano Ronaldo elleni fináléba. A Real Madrid legendás magyar játékosa a királyi gárda jelenkori portugál kiválósága ellen az internetes szavazók által leadott 192 471 voks mintegy 69 százalékát gyűjtötte be.

A goal.com beszámolója kiemeli, hogy Magyarországról 97 323 szavazat érkezett a csütörtökön zárult döntőben Puskásra, vagyis a magyar lakosság közel egy százaléka voksolt az olimpiai aranyérmes, vb-ezüstérmes játékosra.


Megemlékezések Puskás Ferenc születésnapján

A puskas.com értesülései szerint délelőtt 11 órától a kispesti önkormányzat tart koszorúzást a Kőbánya-Kispest közlekedési csomópont előtti parkban, Puskás Ferenc szobránál.

A hagyományoknak megfelelően idén is lesz koszorúzás Puskás Ferenc sírjánál a Szent István Bazilikában, a Puskás Akadémia és a Puskás Intézet szervezésében. A megemlékezésre 12 órától várják azokat, akik szeretnék leróni kegyeletüket a legendás labdarúgó sírjánál.

Ugyancsak péntek délután hagyományos gyertyagyújtás lesz a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián, az intézmény növendékeinek részvételével.

(MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés