Kövess minket

Hiphop

Putyin szerint ha már betiltani nem tudják, kontrollálni megpróbálják az orosz rap zenét

Szerinte a stílus három alappillére a szex, a drog és a lázadás.

Megosztva

Forrás:

Vlagyimir Putyint aggasztja a rap zene növekvő népszerűsége az orosz fiatalok körében, ezért állami szerepvállalást sürget, hogy „kordában tudják tartani” a stílust. Mint elmondta, ha már nem lehet megállítani, akkor meg kell próbálni irányítani a rap zenét, egy másik irányba, mint amibe most megy. „Az rajtunk múlik, hogy ezt miként lépjük meg” – mondta, majd hozzátette, hogy a rap, mint sok másik modern zene három pilléren nyugszik: szex, drogok és lázadás. Ebből ő a drogokat látja a legnagyobb veszélynek, mert szerinte ez a nemzet degradálódásához vezet.

[vembed youtube=”lbdOhcG4V2M” ]Putyin erről a kulturális tanácsadói előtt beszélt Szentpéterváron, ahol azt is kifejtette, hogy azért nem érdemes betiltani a rap előadókat, mert attól csak még nagyobb rajongói bázisra tesznek szert. Azt pedig nagyon nem akarhatja Putyin, hisz az olyan előadók, mint az előző héten letartóztatott Husky néha pont az ő személyét és politikáját támadják. Husky-t, igazi nevén Dimitrij Kuznyecovot azután ítélték 12 nap elzárásra, hogy a rapper egy kocsi tetején tartott rögtönzött koncertet, amiért az előre leszervezett eseményét a hatóságok nem engedélyezték, az indoklás szerint túl szélsőséges szövegei miatt.

[instagram]Bqc2synnboT[/instagram]
Nem Husky az egyetlen, akik állami vegzálásnak van kitéve, egy másik rappernek, Gone.Fludd-nak szintén több koncertjét is le kellett mondania, miután állítása szerint rendőri fenyegetéseket kapott, és hasonlóan járt az Allj nevű hiphop előadó is. 

(Billboard)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés