Kövess minket

Hiphop

Q-Tip a Kennedy Center hiphop igazgatójaként örül, hogy a jazz és a blues után a rap zenét is elismerik

A Tribe Called Quest feloszlása után új területen próbálja ki magát a rapper.

Megosztva

Forrás:

Még az év első negyedévében jelentették be, hogy Q-TipTribe Called Quest alapítója lesz a Kennedy Center első hiphop igazgatója. A kulturális center a hiphop zenét és az azt övező kultúrát akarja majd bemutatni, erre a munkára kérték fel vezetőnek a rappert. A kiállítások és bemutatók többek között az MC-zés, a DJ-zés, graffitizés, valamint a breakelés körül forognak majd, de igazából bármi bekerülhet, ami átjárja a hiphop kultúráját. Q nemrég egy interjúban mesélt részletesebben a különleges lehetőségről. 

Nagyszerű lehetőség ez az országunk számára, több szempontól is. Egy olyan neves létesítmény, mint a Kennedy Center gyakorlatilag intézményesíteni akarja a hiphopot, miközben a kultúra résztvevőit hosszú éveken keresztül tanulatlan huligánoknak titulálták, akik csak provokálni, rendőrt gyilkolni akarnak. Sokféle bélyeget ránk sütöttek már” – mondta a rapper a kinevezése fontosságáról.

A Kennedy Center a jazz és a blues után most a hiphopot is felemeli a nagy amerikai művészeti ágak közé, és nem csak kutatómunkát végez a kultúra gyökereit keresve, hanem segít megértetni a komplexitását azokkal, akiknek ez a világ teljesen idegen.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés