Kövess minket

Hiphop

Quavo szerint a Migos találta fel a „triplet flow”-t

Megosztva

A modern rap egyik legpopulárisabb flowja egyértelműen a triplet flow. A pattogós rappelési stílust a Migos Versace” című száma terjesztette el a mainstreamben, de ez nem azt jelenti, hogy előtte ne használták volna mások, sőt. A Migos egyik tagja, Quavo, most mégis arról beszélt egy interjúban, hogy gyakorlatilag az atlantai csapat „találta fel” a flowt, és a többi előadó nem csak, hogy nyúlja őket, de még a kellő megbecsülést sem adják meg nekik, amiért ekkora újítók voltak a rap szcénában.

Quavo a Bleacher Report vendégeként kapta meg a kérdést, hogy van-e olyan dolog, amit szerinte ők honosítottak meg a hiphopban. A rapper simán rávágta, hogy a „triplet flow”-t, és azt is hozzátette, hogy előttük „senki sem használta a flow-t, most viszont szinte mindenki, aminek ő amúgy őrül, mivel megtisztelő”.

Annyiban stimmel Quavo állítása, hogy a flowt valóban ők vésték be az átlag hallgató tudatába. 6-7 évvel ezelőtt még Snoop Dogg is a Migost jelölte meg, mint „bűnösöket”, akiknek köszönhetően most mindenhonnan ez a szerinte agyonhasznált flow köszön vissza.

Quavo azzal folytatta, hogy szerinte nem kapják meg a megfelelő megbecsülést, és nem érti, hogy mikor egyes fiatal előadókat megkérdeznek arról, hogy kik inspirálták őket, hogy tudják kihagyni a Migost a felsorolásból, annak ellenére, hogy a flowjukat bezzeg „benyúlták”.

A triplet flow-t persze nem a Migos találta fel, és habár nehéz tűpontosan belőni, hogy ki volt az első előadó, aki használta, sokan az 1987-es Public Enemy számra, a „Bring The Noise„-ra szoktak mutogatni. Ha pedig a flow kissé szélesebb körű elterjedéséről beszélünk, akkor is megelőzték mások a Migost, hisz a ’90-es években a memphisi szcéna rapperei, például a Three 6 Mafia tagjai rendszeresen használták a flow-t. Ami azt illeti, annyira gyakran használták, hogy anno „memphis flow”-nak nevezték.

Quavo egy előadót emelt ki, mint a triplet flow másik nagy terjesztője, és az meglepő módon nem a fentebb említett memphisi arcok közül valaki, hanem a 2013-as „Versace” remixre ráugró Drake.

Az egyetlen személy, akinél hajlandó vagyok elismerni, hogy elindította és elterjesztette a flow-t rajtunk kívül, az Drake, mivel ő is rajta volt a „Versace”-n. Úgy érzem, az volt az első pillanat, hogy a világ hallhatta a flow-t. Korábban sose lehetett hallani, senki sem használta„- mondta Quavo…tévesen.

(HipHopDX, VOX)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés