Kövess minket

Rock

Queen pörög újra a világon, 40-éves a Bohemian Rhapsody

Ezen a hétvégén ünnepli a 40. évfordulóját a “Bohemian Rhapsody”. Több, mint 6,5 millió példányban kelt el világszerte a mai napig, így egyik a világ leismertebb és közkedveltebb dalainak.

Megosztva

12190041 10153262440557362 530715877150741392 n

Queen-t mindig az egyik legjobb dolog lesz a világon, hallgatni! Sokan elfelejtik, vagy mivel, nem tegnap jött ki a legutóbbi számuk, ezért nem annyira menően friss, hogy eszébe jusson az embernek hallgatni, de ez hülyeség! A Queen mindig menő és hihetetlenül egyedi lesz, amit bármikor felüdülés hallgatni. Én hetente meg szoktam hallgatni egy albumot, és még mindig találok benne olyan ütemeket, hangokat, és elborult, egymáshoz abszolút nem illő témákat, egyazon számon belül, amin még mindig leesik az állam, és ennek ellenére úgy tökéletes, ahogy van. Ez az egyik, amiért örökké halhatatlan, és megunhatatlan lesz, a másik zsenialitás, amit manapság már kevés banda mondhat el magáról, hogy például a Hegylakó egész filmzenéjét ők csinálták. Amiből szinte minden szám klasszikusnak és ’kívülről fújósnak’ számít.

Éppen ezért, vagy ennek kapcsán, szeretném felhívni a figyelmet az egyik pár másodpercig szereplő számukra a legendás filmben, és egyben a Queen stílusától talán a legjobban elütő számukra, amihez a klip is nagyon fontos, főleg a skótdudás résznél, akit nem ráz ki a hideg, az nem is ember, vagy csak az intelmem ellenére, nem figyelt rendesen!

[vembed youtube=”EZQUVZKrH3I” ]

Mostantól indul tehát az egy hónapos ünnepség, aminek kapcsán a rajongók extra fantasztikus relikviákat gyűjthetnek be, amit majd még az unokáknak is mutogathatnak, vagy pusztán feltehetik a lemezlejátszóba, hogy ilyen módon is csöpögtessenek a kicsi szivacs fejükbe alap dallamokat és megismertessék velük, az isteni tiszta és lehengerlően utánozhatatlan hangot.

Kincs az, ha valakinek része van ilyen körülmények között felnőni!

Alant egy olyan videó összeállításban lehet részünk, ahol nyilván a Bohemian Rhapsody – val történik a nyitás, aztán rengeteg híres, vagy inkább híres előadók általi feldolgozásokat vagy sajátos verziókat hallhatunk, ami erre a számra készült. És nem is kell olyan sokat várni, és már el is jutottunk egy rövidebb dokumentumfilmhez, amit érdemes végig nézni, utána pedig folytatódik a zenei kavalkád!

[vembed youtube=”playlist?list=PL2tMgWgIvcWm0IyzcYvXLTFB4NlnPmJOR” ]

Most itt a lehetőség, hogy a saját lelki üdvünkért is vásároljunk, és áldozzunk a Queen oltárán, zenével, tánccal, képekkel, és ez persze nem csak ebben a hónapban ajánlott, mindenféle antidepi helyett is!

Direkt erre az alkalomra készítettek külön Queen grafikákkal ellátott söröket, vodkát, és kiadták a A Night At The Opera albumot, eredeti B-oldallal, amin ugye szerepel a Bohemian Rhapsody, és innen meg is lehet rendelni, mindent, mi szem-szájnak ingere.

Végszóként pedig könnyezhetünk is egyet a jófejségén, és hogy élőben ez kimaradt (a velem azonos évjáratúaknak biztosan), Tavaszi szél.. Jó zenehallgatást, és Queen-ezést nem csak ebben a hónapban!!

[vembed youtube=”C2O4dZgAIcU” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés