Kövess minket

Film

Quentin Tarantino egy horrorral zárná le a filmes karrierjét

Kill Bill 3 helyett para rémmese?

Megosztva

Quentin Tarantino karrierje során számtalan műfajba belekóstolt: csinált már westernt, történelmi témájú filmet, neo-noir thrillert és a harcművészetet középpontba állító revenge-flicks mozit is, most pedig úgy néz ki, valami újba, egészen pontosan a horror műfajába kóstolna bele.

A legendás rendező – akinek friss, sorban kilencedik alkotása, a Volt egyszer egy…Hollywood augusztus 15-én debütál Magyarországon -, az Independentnek beszélt a terveiről. „Ha elő tudok rukkolni egy remek horrorsztorival, akkor az lesz a tizedik filmem. Szeretem a horrorfilmeket, szeretnék egy horrort csinálni” – nyilatkozta, majd kiemelte, hogy szerinte azért a Leonardo DiCaprio és Brad Pitt főszereplésével készült Hollywood is tartalmaz bizonyos horrorra emlékeztető jeleneteket: „Azt hiszem, a Spahn-farmon játszódó jelenet már elég közel áll a horrorhoz, mert határozottan félelmetes. Őszintén szólva addig nem is vettem észre, hogy mennyire jól megcsináltuk, ameddig a vágóm nem mondta.”

Forrás: JoBlo.com

A hír azért is különleges, mert Tarantino számos projektet belengetett már – ahogy mi is megírtuk, egészen júliusig például úgy volt, hogy a Kill Bill 3 lehet az utolsó, vagyis tizedik remekműve, ami után régi elhatározásához hűen búcsút mond a filmezésnek. De esett szó arról is, hogy Star Treket, avagy egy „űrben játszódó Ponyvaregényt” rendez majd – ehhez ha minden igaz, kerített már forgatókönyvírót -, és felvetült egy regényadaptáció (Bret Easton Ellis: Nullánál is kevesebb) ötlete is, a fekete katonákról szóló Killer Crow és egy lehetséges Django elszabadul-folytatás mellet, melyben Zorro kapna szerepet. 

Ennek tudatában tehát nem 100% (de éppúgy esélyes, mint egy sci-fi lehetősége), hogy egy para, hentelős filmet kapunk tőle, pedig kétség kívül izgalmas lenne látni, hogy éli ki magát az erőszakot a kezdetek óta remekül esztétizáló kultrendező a műfajban. Meg hát, egy profi, zsigerekig hatoló horror tökéletes lezárása lenne a nagyszabású és meglehetősen sokszínű Tarantino-életműnek, nemde?

Mindenesetre ha eléri a bűvös tízest, a tavaly házasodott alkotó nem vonul vissza, mint mondja: „Nem fogok eltűnni, mint J.D. Salinger, tovább írok majd, de tetszik az ötlet, hogy tíz mozifilmet készítek és utána boom, vége, a filmográfiám lezárult.” 

(IGN / Independent)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés