Kövess minket

Film

Quentin Tarantino szerint a filmjeiben látható sok női láb csak a jó rendezés ismérve

Megosztva

Ha random kiválasztunk egy Quentin Tarantino filmet, elég nagy lesz a valószínűsége, hogy valahol feltűnik benne egy mezítlábas lány, jobb esetben pedig egy szuperközelit is kapunk a szóban forgó lábfejekről. Tarantino lábfétise annyira egyértelmű, hogy egy ponton külön mém volt a TikTokon, ahol lányok pont úgy pózoltak a kamerának, ahogy a rendező szereti beállítani a snitteket, azaz lehetőleg minél több láb látszódjon. A Jackie Brown, Kill Bill, Halálbiztos, és a legutóbbi Volt egyszer egy… Hollywood csak pár példa a filmográfiájából, ahol az arcunkba kapjuk a lábakat, de Alkonyattól pirkadatig-ban egyenesen maga Tarantino arcába kerül az a bizonyos lábfej.

A rendező nemrég egy GQ interjúban kommentálta a lábfétis „vádakat”, állítása szerint a sok láb a vásznon egy jó rendező ismérve.

Nem veszem komolyan ezeket a vádakat. Nagyon sok láb van jó rendezők filmjeiben. Ez egy jó rendező ismérve. Előttem Luis Buñuel volt, akit ezzel vádoltak, de Hitchcock is megkapta ezt, és Sofia Coppola is” – mondta Tarantino, ezek szerint fejben tartva, hogy mely rendezők imádják a lábakat.

A Tarantino lábfétis poénkodás amúgy talán a 2020-as SAG díjátadón ért a csúcsra, mikor Brad Pitt a köszönőbeszédében gyakorlatilag kiemelte, hogy a Volt egyszer egy… Hollywood npi szereplőinek lábai mennyi mindent hozzáadtak a filmhez. „Szeretném megköszönni a szereplőtársaimnak, Leo-nak, Margot Robbie-nak, Margot Robbie lábának, Margaret Qualley lábának, és Dakota Fanning lábának is” – viccelődött a színész.

Tarantino amúgy elvileg már csak egyetlen filmet készít és utána visszavonul, várhatóan abban extra sok lábat kapunk majd.

(Dazed)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés