Kövess minket

Hiphop

Rakim újra együtt akar dolgozni Dr. Dre-vel, simán benne lenne egy közös lemezben

Ehhez persze az is kell, hogy Dre is rápörögjön a projektre.

Megosztva

Forrás:

Rakim volt a vendége a legutóbbi Crook’s Corner interjúsorozatnak, a New York-i MC pedig hosszan mesélt azokról az időkről, mikor úgy tűnt, Dr. Dre-vel az oldalán fogja megújítani a karrierjét. Ez sajnos végül nem jött össze, de Rakim állítja, még akár most is benne lenne a közös munkába a legendás producerrel.

Az eredeti sztorihoz 1999-ig kell visszamennünk, ekkor jelent meg Rakim The Master című jó fogadtatásban részesülő, de mégis alacsony példányszámban értékesített második nagylemeze. Az album a Universal Records gondozásában jelent meg, de a rapper másfelé kezdett el kacsingatni. A DreamWorks Records lett volna a kiszemeltje, de miután a stúdióban valaki felhívta Dre-t, hogy beateket kérjen tőle, megváltoztak a dolgok. Dre egyenesen Rakimot kereste fel, és megmondta neki, hogy ha új kiadót keres, akkor inkább az ő Aftermath labeljét válassza. Így is lett, 2000-től kezdődően Rakim csatlakozott az Aftermath-hez, átköltözött Kaliforniába, és állítása szerint rengeteget tanult a producertől. 

Nem sokkal az igazolás után elkezdték tervezgetni Rakim első Aftermath lemezét, mely az Oh, My God címet viselte. A rapper szerint elég hamar kiütközött, hogy nagyon eltérő személyiségek, mind a munkában, mind pedig a lemez elképzelésében másban voltak. 

[vembed youtube=”HDTonWl-4pA” ]„Mindketten tudtuk, hogy magasan vannak az elvárások, de éreztem, hogy a legjobbat fogja belőlem kihozni. Szerintem először nem is fogtuk fel, hogy mennyire különbözőek vagyunk. Még a munkafolyamataink is. Dre-nek megvolt a saját formulája, ami bejött az évek alatt. Én viszont épp magam mögött akartam hagyni egy csomó sztereotip dolgot, amit az emberek gondoltak rólam” – mondja Rakim az interjúban, majd ki is fejti, hogy gyakorilatilag úgy gondolt rá a közönség, mint egy díler rapperre, aki kokaint árul a zene mellett. Ő viszont ki akart lépni ebből a karakterből, és egy más irányt szeretett volna az új lemezén elkezdeni. Ezzel viszont nem értett egyet Dre, aki inkább Rakim legrealebb és legkeményebb történeteit akarta előhözni belőle. A páros az ellentétek miatt végül nem hozta össze a lemezt, de Rakim azért szerepelt több Dre által producerelt trekken, például a The Watcher 2-n.

Rakim mindezek ellenére néha elnosztalgiázik ezen az időszakon, és állítása szerint még mindig benne lenne egy közös lemezbe.

„Kezdjük újra tesó. Nem akarom úgy szögre akasztani a mikrofont, hogy azon kelljen gondolkodnom, mi lett volna ha, és hogy miért nem jött össze. Kiváncsi lennék, milyen lett volna az album” – mondta, kvázi Dre-nek címezve a felhívást.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük