Kövess minket

Aztaa

Randira menet elpusztult Bantu, a mexikói állatkert sztárja

A mexikóvárosi Chapultepec állatkert munkatársait sokkolta, hogy pároztatás céljából történő elszállítása közben elpusztult az állatkert sztárja, egy Bantu nevű hím nyugati síkvidéki gorilla.

Megosztva


Az emberszabású majmot, amely szeptember 20-án töltötte volna be 25. életévét, éppen elkábították a szállításhoz szerdán, amikor hirtelen szívleállás következett be nála. Mintegy húsz állatorvos és más szakember fél órán át fáradozott az újraélesztésén, de hiába. 

Az egész életét a mexikóvárosi állatkertben leélő Bantut hasztalanul próbálták pároztatni az intézmény három nőstény gorillájával, ezért úgy döntöttek, hogy a guadalajarai állatkertbe szállítják, hátha felébred benne a vágy az ott élő két gorillalány valamelyike iránt, és a találkozásnak gorillabébi lesz a gyümölcse.

Az állatkert csütörtökön közleményben jelentette be, az intézmény alkalmazottait mélységesen megdöbbentette, hogy meghalt Bantu, akinek 25 éven át viselték gondját. A gorillák általában 40-45 évig élnek, de fogságban elérhetik az ötvenes éveiket is, sőt akár a 60-at is. 

Az állat halálának pontos okát keresik a szakemberek. Annyi bizonyos, hogy a szállításnál betartották a nemzetközi protokollt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.