Kövess minket

Aztaa

Rap dalban szólalt fel a 17 éves srác a fóti gyermekotthon bezárása ellen, megbüntették érte

Megosztva

Forrás:

Bezárás fenyegeti a fóti gyermekotthont, ennek az apropóján írt egy kritikus rap dalt az intézet egyik 17 éves lakója, a válasz büntetés volt.

A „Gyermekváros maradj talpon” című dal jelenleg 21 500 kattintásnál jár a YouTube-on, és a reakciók egyöntetűen pozitívak, köszönhetően a frappáns rímeknek és a lázadó tematikának (a srác amatőr, tehát hatalmas flowt senki se várjon tőle). 

A Népszava írása szerint az intézményben vizsgálat indult a videó miatt, és megtiltották a srácnak, hogy dolgozni menjen a munkahelyére. A lapnak a gyermekközpont fenntartója, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság azt mondta, hogy nem a véleménynyilvánítás volt a probléma, nem ezért indították el a vizsgálatot, de azt nem közölték, hogy akkor miért. Egy belsős forrás szerint az lehetett a baj, hogy nem kért engedélyt a fiú a rendszerkritikus dal posztolására. Hogy miért kellett volna erre külön engedély, az nem világos. Az intézet szerint a diákmunka szüneteltetésére sem büntetésből, hanem a fiú tanulmányi eredményeinek javítása, sikeres továbbtanulása és az ezt segítő eredményes utógondozása érdekében került sor, amelyről a gyermekvédelmi gyámmal is egyeztettek. Persze ez is véletlenül a dal posztolása után történt meg.

[vembed youtube=”MMXRtBj_2sU” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés