Kövess minket

Hiphop

Rap-videót készített a MOL Fehérvár FC szurkolói csoportja, az RBD

Szokatlan szerepben az Ultras Band.

Megosztva

Forrás: YouTube

Több mint 25 éve buzdítja a lelátóról az éppen „aktuális” székesfehérvári focicsapatot a helyi erőkből álló Red Blue Devils ultracsoport, amely arról is ismeretes, hogy néhány tagja aktívan zenél az Ultras Band nevezetű zenekarban. A banda elsősorban punk vonalon mozog, ám tegnap – sportnyelven szólva – meghúzták a váratlant, és egy rap-videóval jelentkeztek, Fana rap címmel.

[vembed youtube=”LKQUYSNkvOc” ]A klipben a csoport szerepel vonulás, buszozás, meccsnézés, illetve küzdősportolás közben, de felbukkan azért néhány szirénázó rendőrautó, valamint egy kis füst is felszáll, csak hogy teljes legyen meccshangulat.

Külföldön már korábban is jellemző volt – Lengyelországban meg különösen -, hogy a szervezett szurkolói csoportok rap-számokban állnak ki szeretett klubjuk, városuk mellett, ám itthon még csak néhány „mob” próbálkozott hasonlóval. Ezek közül messze a legismertebb az újpest szurkoló, de gödöllői illetőségű Turan Khan (NKS) Újpest Fanatics, valamint az Utolér a Lilák átka trackje, de készített már közvetve-közvetlenül a Győri ETO, az FTC, a Diósgyőr, vagy éppen a Komló is rap-zenét, habár a kisalföldiek által feltöltött klip a publikálását követően nem sokkal később törlésre került YouRube-ról a videóban látható „akciók” miatt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük