Kövess minket

Hiphop

Rapperek, akik fájóan hiányoznak a 2021-es Grammy-jelöltek közül

Megosztva

Forrás:

Mint minden évben, ezúttal is nagy vitákat generált a Grammy-díjra jelöltek listája, ahol idén a legnagyobb meglepetés egyértelműen The Weeknd teljes mellőzése, de ez nem azt jelenti, hogy más előadók nem lettek vitathatóan meglopva. Eltúlzott siránkozások persze mindig vannak, Justin Bieber például azon kesereg, hogy pop kategóriába tették R&B helyett, miközben négy díjra is jelölve van, amit az alábbi, csúnyán kihagyott előadók közel sem mondhatnak el magukról.

Lil Uzi Vert

[vembed youtube=”juoznBaQbJE” ]Uzi márciusban dobta le „Eternal Atake” című második nagylemezét, egy igen hosszú promo periódus után, melynek során a kiadójával vitázott. Az album megjelenése után vezette az amerikai albumeladási listát, és habár nem váltotta meg a világot, egy szolid projekt volt, mely később egy deluxe kiadást is kapott, hatalmas löketet adva a trendnek, mely idén rapzenei kötelezővé vált. Lil Uzi ennek ellenére nulla jelölést kapott, ami elszomorító.

Lil Baby

[vembed youtube=”lr31Nq8B-Ho” ]Lil Baby „My Turn” lemeze jelenleg 2020 legnagyobb példányszámban fogyott albuma Amerikában. Nem a legeladottabb „rap album”, hanem szimplán a legeladottabb album. Ezután hatalmas meglepetés, hogy az atlantai rappert csak a „The Bigger Picture” című BLM támogatói dalával jelölték két díjra (legjobb rap dal, legjobb rap performansz), a legjob rap albumra pedig egyáltalán nem.  Lehet vitatkozni ízlésen, de Lil Baby megérdemelné a tiszteletet, tekintve, hogy a Rhythm + Flow reality műsorral kitűnt D Smoke mégis felfért a listára, mintha csak nem lenne jobb választás. A My Turn-t kiadó Quality Control vezetője szerint a Grammy egyszerűen nem érti és nem érzi a rap kultúra rezdüléseit.

Juice WRLD

[vembed youtube=”Q3zpwgQK8Yg” ]A Grammy teljesen ignorálta az idén megjelent posztumusz albumokat, ennek egyik kárvallotja pedig Juice WRLD volt, akinek Legends Never Die című, stílusokon átívelő lemeze teljesen kimaradt a szórásból, sőt Juice egy kategóriában sem kapott jelölést. A projekt lehengerlő sikeréhez hozzátartozott az elhunyt rapper iszonyatosan elszánt rajongótábora, de ha ezt még le is hámozzuk róla, akkor is nehéz figyelmen kívül hagyni a hatását a szcénára.

Pop Smoke

[vembed youtube=”M3PPK-txrpg” ]Pop Smoke posztumusz albuma is kimaradt a legjobb rap album kategóriából, hiába egyesítette az újvonalas és oldhead fanokat a projekt, hiába a második legeladottabb lemez idén az USA-ban, és…tudjátok mit, nem kell tovább védeni, a „Shoot for the Stars, Aim for the Moon” botrány, hogy nem került be.

Mac Miller

[vembed youtube=”blYo4WheVgA” ]Biztos mindenki tudná sorolni a kedvenc projektjeit idénről, amik kimaradtak, legyen az Eminem és a „Music to Be Murdered By„, vagy 21 Savage és a „Savage Mode II„, esetleg Roddy Ricch és a „Please Excuse Me for Being Antisocial„, de ezek helyett inkább emeljük ki Mac Miller utolsó, lélekkel teli albumát, a „Circles„-t, mely csodás lezárása volt a hamar félbeszakadt karrierjének. Miller egyetlen jelölést sem kapott, de ez nem indok arra, hogy ne vegyük ismét előre a lemezt egy kis elmélyülésre.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés