Kövess minket

Aztaa

Reagált a VOLT fesztivál főszervezője a kritikákra, hogy koncertek közt Orbán Viktort kellett nézni és hallgatni a Nagyszínpad kivetítőjén

Lobenwein Norbert szerint ez ugyanolyan szponzoráció volt, mint az összes többi a feszten.

Megosztva

Forrás:

Akik részt vettek az idei VOLT fesztiválon, azok nem nagyon tudták elkerülni, hogy legalább egyszer-kétszer bele ne fussanak Orbán Viktor 1989-es, Nagy Imre újratemetésén elmondott beszédének apró részletébe. A beszédrészlet ugyanis a Nagyszínpad kivetítőjén ment le, kb. 10 percenként a koncertek közt, így az is izomból kapta az arcába a politikát, aki amúgy csak Slipknotra jött headbangelni, vagy Cypress Hillre ugrálni. A videót a kormány megbízásából készítették a rendszerváltás 30 éves évfordulójára, a „30 éve szabadon” kampány részeként. A videó tehát egyfajta reklám volt, mint ahogy rengeteg másik szponzor kint volt a soproni fesztiválon. 

[fbpost]https://www.facebook.com/30eveszabadon/videos/2315557458532185/[/fbpost]

De persze egy politikai reklám sokkal kényesebb helyzetet teremt, mint mondjuk egy H&M-es szelficsúszda, vagy bármilyen más brand Insta bait jelenléte, hisz ahogy Sajó Dávid az Indexen megfogalmazta, az emberek szórakozni járnak egy fesztiválra, nem feltétlenül politizálni, pláne így passzívan, egyenesen a Nagyszínpadról. 

Lobenwein Norbert, a VOLT főszervezője most Facebookon reagált a kritikákra:

„A „30 éve szabadon” – a rendszerváltás 30. évfordulójára készült film (a Terror Háza filmje), egy 45 másodperces szpot, amelyet a Terror Házával kötött együttműködésünk szerint vetítettünk le ebben a blokkban, a koncertszünetekben, általában egyszer.

A filmben nagyrészt a rendszerváltás korszakát idéző fotók szerepelnek (többnyire amúgy édesapám felvételei), valamint 5 msp-ben megelevenednek Orbán Viktor szavai, amelyet 1989-ben Nagy Imre temetésén mondott el.

Nem tisztem véleményt mondani egy partnerünk szpotjáról. 1989-ben történelmet írtunk, számos fotó, kép égett belénk örökre. A film rendezője ezeket a képeket választotta, lehet, hogy más rendező másokhoz nyúlt volna… Mint ahogyan egy fesztivál programját is sokféle szempont szerint lehet összeállítani. Ha valaki csak felületesen nézi át a VOLT programját, akkor is látni fogja, hogy minket kizárólag az érdekel, hogy értékes, izgalmas témákat, zenekarokat, előadókat láthasson-hallhasson a közönségünk. Nem szeretnék neveket emíteni, de aki egy kicsit is otthon van a magyar popkultúrában, azonnal leveszi, hogy semmilyen jelentősége nincs annak, hogy ki, milyen nézeteket vall, milyen színű a bőre, és még sorolhatnám. Mondhatnám, hogy erre büszke vagyok, de nem mondom. Ez így természetes.”

A videót Balaton Soundon, Szigeten és Strand Fesztiválon is levetítik majd.


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés