Kövess minket

Hiphop

Redman a kilencvenes évek nagy tisztelője

A hip-hop legfontosabb korszakának nevezte ezt az időszakot.

Megosztva

redman1125

Fotó: Getty/Europress

A múlt héten jelent meg Reggie legújabb albuma, a Mudface. Az album pozitív fogadtatásban részesült, nagy várakozás előzte meg, de be is váltotta a hozzáfűzött reményeket. Egy interjúban, melyben a Mudface-ről beszélt, kitért arra is, hogy mi tette a kilencvenes éveket a hip-hop aranykorává, ahogy azt hívni szokás.

“Én a kilencvenes években kezdtem, persze, hogy azt tartom a hip-hop legjobb időszakának!”-mondta. ,,Voltak előttünk és utánunk is rapperek, de a mi vagyunk a legerősebbek. Miénk a hip-hop középső generációja. A középső gyerek. Mindenki tudja, hogy ezek a gyerekek kib***ott elkényeztettek és azt gondolják, hogy ők a legjobbak. A mi generációnkra figyelt az egész világ. Behoztuk a hétköznapokba a hip-hopot, reklámok, tv-show-k, márkanevek… Nagyban voltunk! A hip-hop általunk, a vagány és laza emberek műfaja lett. A zenével egy új, univerzális nyelvet hoztunk létre.”

Azt is hozzátette még, hogy a rap zene miatt az emberek jobban megismerték, a külvárosokban, kissé elszigetelten élő embereket és némiképp rájuk irányította a figyelmet. Jó vagy éppen rossz megvilágításban.

Persze van, aki ezt másképp látja. Mint például Vincent Staples, aki a szerint a kilencvenes évek nem volt túl nagy durranás, csak egyesek túllihegik a dolgot. Az A$AP krúval mozgó emszí szerint, mindenkinek az a kedvenc korszaka, amelyikben él és alkot. Ő a kilencvenes években született és a kétezres évek zenéjén nőtt fel. Neki az a legkedvesebb, azt tartja a legértékesebbnek is. Hiszen az volt rá a legnagyobb hatással. Úgy gondolja, sokan csak divatból majmolják az “aranykort”, mert amúgy is mindenki azt teszi. Ez az elfogadott.

Igazuk van. Mindkettőnek! Bár Staples nem adott volna interjút a Time magazinnak, ha nincs az a bizonyos “Golden Age”…

 

A Redman – Mudface full albumot, itt hallhatjátok!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.