Kövess minket

Bulvár

Redman: Aki villog a pénzével, az igazából nem gazdag

Pénzügyi tanácsadás következik a New Jersey-i rappertől.

Megosztva

Forrás:

A hiphop közösségen belül rendszeres a pénzzel való flancolás, és most nem csak a dalszövegekben elejtett hencegésekre gondolunk, hanem az Instára felrakott, kötegekkel közös szelfikre is. Egyfelől érthető ez a jelenség, hisz a stílus rengeteg gettóból kitörő vagy csak simán szegénységből felemelkedő sztorit dolgoz fel, a pénz mutogatása tehát egy karrier beindulását vagy sikerét hivatott mutatni.

Kritikákat ettől még bőven kapnak ezek a menőzések, elég csak JAY-Z utolsó, ‘4:44’ albumán lévő „The Story of O.J.” szövegére gondolni, melyben a pénzszórás és a pénzes szelfik helyett befektetésekre sarkallja kollégáit. Egy új interjúban most Redman is hasonló húrokat pedzeget. A veterán rapper a „Hip Hop Motivation” nevű Youtube csatornának beszélt a rapkarrier és a pénz kapcsolatáról, közben pedig saját élményeit is megosztotta.

[vembed youtube=”SzEeADwGBx4″ ]A rapper visszaemlékezései szerint az 1996-os „Muddy Waters” című albuma környékén jött rá arra, hogy tudatosabban kell kezelni a pénzügyeit. Addig csak a zenélés és a fellépések érdekelték, amit pedig megkeresett, annak egy jó nagy részét el is szórta. A harmadik albuma környékén viszont megszületett első gyermeke, és úgy érezte a jövőre is gondolni kell. Név nélkül több olyan rappert is említ, akik a ’90-es években nagy nevek voltak, de manapság már nem tudnak a rappelésből megélni, muszáj volt visszamenniük a mókuskerékbe, vagy jobb esetben havi 1-2 showból tengetik az életüket. Redman tehát elkezdett félretenni, közben pedig elkezdte bővíteni a lehetőségeit. Habár olyan befektetést még nem talált, ami kiválthatná a zenélést, most már csak nagyban gondolkodik.

„Ha csinálok egy befektetést, akkor annak nagynak kell lennie, mivel az már az unokáim pénze. Nem a Mercedesre és az ékszerekre menne, hanem az unokáim jövőjének bebiztosítására. Azok a tesók, akik mutogatják a pénzüket, igazából le vannak égve. Nincs igazából olyan sok pénzük. Kivéve Floyd Mayweather, ő az egyetlen, aki ezt megteheti.”

Redman emellett a túl sok reklámozást sem tartja jó iránynak. Saját bevallása szerint félmillió dolláros promóciós dealeket utasította vissza, mert úgy érezte megsínylette volna a felépített brandje. 

„Ezért koncertezek még mindig, mert nem fáradt el a név. Ezért van legalább annyi koncertem, mint anno a ’90-es években.”

[vembed youtube=”xkMsFh3hbDo” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés