Kövess minket

Tech

Rekord sokan játszottak a Cyberpunk 2077 videojátékkal a megjelenéskor

Éjfélkor jött ki a játék, de máris eladtak 8 millió példányt.

Megosztva

Forrás:

Megjelent az év talán legjobban várt videojátéka, a lengyel CD Projekt Red által fejlesztett nyitott világú sci-fi RPG, a Cyberpunk 2077, és rögtön rekordot döntött.

Az anno 2012-ben bejelentett játékot hatalmas hype övezte a megjelenés előtt, egyrészről magas elvárásokat támasztottak az RPG rajongók a CD Projekt Red előző játéka, a The Witcher 3 színvonala miatt, másrészről a játék a hardcore gamereken túl a mainstream érdeklődését is felkeltette, így sokan a következő GTA-ként gondoltak rá, mely egyszerre lesz a legszebb, legkomplexebb, legnagyobb, leghosszabb játék, amivel valaha játszottak. Ilyen szintű elvárásokat persze nagyon nehéz megugrani, de a megjelenés előtti kritikák az egyelőre igen bugos játékmenete ellenére is imádták, tehát kódolva volt a nagy érdeklődés a megjelenés napján.

[vembed youtube=”UnA7tepsc7s” ]A fejlesztők posztja szerint a játék a megjelenés előtt máris 8 millió példányban fogyott, amire szükségük is volt, tekintve, hogy egy lengyel elemző cég, a Dimboss szerint a játék összköltsége, marketingkampánnyal együtt elérheti a 314 millió dollárt, megelőzve ezzel a korábbi legdrágább csúcstartót, a GTA V-öt.

[twitter]https://twitter.com/CyberpunkGame/status/1336985078853931009[/twitter]
A megjelenés éjszakája is durvára sikeredett, nem is bírta a terhelést a CD Projekt Red saját online boltja (GOG), és a legpopulárisabb PC játékszoftver bolt, a Steam sem, lehaltak a szerverek egy rövid időre, annyian próbálták meg egyszerre letölteni a játékot.

A Steamen rekordot is döntött a 2077, ez lett az első nem multiplayer videojáték, melyet több mint egymillióan játszottak egyszerre, a korábbi csúcstartó a Fallout 4 volt 2015-ben, „mindössze” 472 ezer játékossal.

A Twitch.tv-n is ez a legnézetebb játék jelenleg, volt pillanat, mikor 1,1 millióan követték a streameket, de még most is bőven előzi a Fortnite-ot, és a Counter Strike-ot.

A Cyberpunk 2077 a legjobb élményt nyújtó PC-n túl elérhető még PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One konzolokra, és a már Magyarországon is használható streamingplatformon, a Stadian.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés