Kövess minket

Stílus

Rekordáron kelt el Kanye West első Yeezy prototípusa

Megosztva

Forrás: Sotheby’s

Rekord összegért, 1,8 millió dollárért vásárolták meg a Sotheby’s aukciósház árverésén Kanye West egyik első Yeezy prototípusát, melyet még a Nike-val készített, azelőtt, hogy 2013-ban átigazolt volna az adidashoz, akikkel azóta is együtt dolgozik.

A bőrből készült, 45-ös, fekete, magas szárú sneakert Ye az 50. Grammy-gálán, a Hey Mama és a Stronger előadása során viselte 2008 februárjában, egy évvel a hivatalos, 2009-es Nike Yeezy megjelenés előtt. A cipő a Nike oregoni székhelyű, “Innovation Kitchen” nevezetű üzemében készült, a dizájnért pedig Mark Smith és maga Kanye feleltek. Smith egy barna, fából készült díszdobozt is gyártott a sneakerhez, a Sotheby’s ebben kínálta a vevőknek a gyűjtői darabot.

Az aukciósház 1 millió dollárra, azaz több mint 300 millió forintra becsülte a sneakert, ez már magában több lett volna, mint a két korábbi csúcstartó, a szintén a Sotheby’s által értékesített ’85-ös, Jordan által aláírt és hordott Chicago Air Jordan 1 lépő, ami 560 000 dolláros – kb. 182 millió forintos – áron cserélt gazdát, és a Christie’s aukciósház által értékesített, szintén Jordan által hordott cipő, amiért 615 ezer dollárt adtak tavaly. A  Nike Air Yeezy 1 “Grammy”  végül majdnem a becsült ár duplájáért, 1,8 millió dollárért ment el. A vevő amúgy egy sneaker befektetésekkel foglalkozó platform, a Rare volt, akik maguk is profitot szeretnének látni a sneakerből.

Forrás: Sotheby’s

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés