Kövess minket

Aztaa

Rekordidővel nyerte meg az „igazi” Forrest Gump a London Maratont

Ráadásul rekordmelegben futott.

Megosztva

Forrás:

Több mint 40 ezer futó vett részt az idei London Maratonon vasárnap, de volt köztük valaki, aki a verseny befejezése után is bőven szolgáltat beszédtémát sportrajongóknak, illetve filmőrülteknek egyaránt. Rob Poperól van szó, a 39 éves férfi ugyanis megszólalásig hasonlít a Tom Hanks által alakított Forrest Gumpra az 1994-ben készült, Oscar-díjjal jutalmazott filmből. Az angol származású férfi nem csak megnyerte a versenyt, de rekordidő alatt – 2 óra és 36 perc – darálta le a 42 kilométeres távot, miközben az emberek hangos „Fuss, Forrest, Fuss” bekiabálásokkal buzdították. Rob egyébként külön kategóriában, a filmes karaktereknek öltözött futók között diadalmaskodott, tudniillik ilyen is van az évente megrendezésre kerülő maratonon.

[instagram]BhmbnjxlRFD[/instagram]A Liverpudlian városában egykor állatorvosként dolgozó férfi éveken keresztül kacérkodott a gondolattal, hogy egyszer keresztül szalad az Amerikai Egyesült Államokon, ám a tervezgetésnél tovább sosem jutott. Egészen addig, míg nem megnézte a Forrest Gump című filmet, ennek hatására feladta korábbi életét, és a régóta dédelgetett álmát megvalósítva futni kezdett. Azóta már négyszer rohanta keresztül az országot, nagyjából 25 ezer kilométert megtéve alkalmanként. Volt olyan év, amikor háromszor tette meg ezt a távot a legkülönbözőbb időjárási viszonyok közepette. Hasonlóra még senki sem volt képes korábban.

Rob naponta 64 kilométert fut, így kijelenthetjük, nagyszerű kondiban érkezett Londonba, ahol egyébként szokatlan meleg köszöntötte a futókat, hiszen 24 fok volt árnyékban, ez is rekord a maga nemében. És ez csak tovább növeli Rob teljesítményének értékét.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés