Kövess minket

Aztaa

Rekordmennyiségű kokaint termel Kolumbia

Porszívó üzemmód.

Megosztva

Forrás:

Rekordmagasságba szökött Kolumbiában a kokain alapanyagául szolgáló kokacserje termesztése – derült ki a Fehér Ház jelentéséből.

A dokumentum szerint a dél-amerikai országban a kokacserje termesztésre szolgáló terület 11 százalékkal 209 ezer hektárra gyarapodott 2017-ben az azt megelőző évhez képest. A tavaly előállított tiszta kokain mennyisége is rekordmértékűre nőtt, 772 tonnáról 921 tonnára, azaz 19 százalékkal.

Nem meglepő módon a szippangatást nagyon nem támogató Jim Carroll, az amerikai elnöki hivatal drogpolitikáért felelős igazgatóhelyettese úgy fogalmazott, hogy “elfogadhatatlan ez a meredeken felfelé ívelő pálya” a termelésben. Kolumbia az Egyesült Államok egyik legfőbb szövetségese Latin-Amerikában, de a “virágzó” kokatermelés megviselte Washington és Bogotá kapcsolatait.

Donald Trump amerikai elnök tavaly azzal fenyegetett, hogy megvonja Kolumbiától a partneri státuszt a kábítószerek elleni harcban, amennyiben Bogotá nem képes visszafogni a kokatermelést.

A kimagasló kolumbiai termelési adatokkal párhuzamosan drámai magasságokba emelkedett a kokain fogyasztás, illetve a drog túladagolások miatti halálesetek száma az Egyesült Államokban.

    Kattints a kommentekért

    Írd le a véleményed

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük