Kövess minket

Hiphop

Rekordösszegért kelt el Tupac börtönben írt levele

Ennyit még sosem fizettek egy Tupac relikviáért sem korábban.

Megosztva

Tegnapelőtt tartotta nagyszabású árverését a Goldin Auctions nevű aukciósház New York-ban. Az eseményt hatalmas érdeklődés kísérte, hiszen kalapács alá került Tupac, egy kézzel írott, 4 oldalas „dolgozata”, amiben komoly erkölcsi és társadalmi problémákat boncolgat.

Az „Is Thug Life Dead?” című írásban, melyet 1995-ben írt, tartalmazza a legendás rapper gondolatait a bűnözéssel és zenéléssel kapcsolatban.

Leírja, hogy vannak olyan „játékosok”, akik csak a csajokat pörgetik, de vannak a „vezetők”, akik viszont életekkel játszanak. Utóbbi típus igazi gondolkodó, vezér, tanár, és ami a legfontosabb az egészben; Ember, szigorúan nagybetűvel.

A levelet egyébként a Death Row kiadó sajtósának, Nina Bhadreshwar-nak küldte el Pac, többször említést tesz benne új, készülő lemezéről, ami szerinte felrázza majd az egész világot. Itt a pár hónappal később megjelent, azóta valóban a hiphop egyik megkerülhetetlen lemezévé váló „All Eyez On Me” korongra gondolt.

[vembed youtube=”05PCmqjIeNE” ]

A levélre mindössze 11.000 dollár (több mint 3 millió forint) volt a kezdő licit, de aztán beindultak az események és 45 perc kőkemény harc után, tizenhétszeres áron talált gazdát!!!

Vagyis, 172.725 dollárért vitte el valaki. Ez körülbelül 53 millió forintnak felel meg!

Így aztán ez a levél lett a valaha legdrágábban értékesített Tupac Shakur relikvia.

Legalábbis eddig.

Az aukciósház semmit sem bízott véletlenre egyébként, mert az árverést stílszerűen egy egykori börtön falai között rendezték meg.

Hazai pályán, mondhatnánk.

(complex.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés