Kövess minket

Tech

Rémstation, avagy a Playstation reklámok félelmetes világa

Megosztva

Most, hogy a Sony a PS4 töretlen sikerének köszönhetően ismét nyeregben érezheti magát, talán elhagyja az unalmas és családbarát marketingjét és visszatér az előző generációkat jellemző egyedi lázálmaihoz. Ugyanis, ha valamihez, akkor ehhez nagyon értenek: az eddigi összes Playstation termelt maga mellé fura, érthetetlen, vagy egyenesen rémálomkeltő reklámokat. A saját TV streaming szolgáltatásuk, a Playstation Vue nemrég kapott egy elég szokatlan hirdetést, szóval van remény, hogy visszatér a bizarr Sony. Addig is, amíg ez bekövetkezik összegyűjtöttük a japán cég legjobbjait. Persze amikor a legjobbakról beszélünk, akkor valójában a legfurábbakra gondolunk.

Viszont mivel itt csak tv reklámok lesznek sajnos ki kell hagynunk az amúgy teljesen témába vágó bugyiszagolgatós gyöngyszemeket.


Double Life (PS1)

[vembed youtube=”9iC7sr8YLho” ]Ez az 1999-es, díjnyertes Playstation 1 reklám indította el azt a kreatív lavinát, ami egy jó ideig a marketingjüket jellemezte. A kisfilmben különböző figurák mesélnek arról, hogy a normál életük mellett vezetnek egy második életet is, csak azt már a virtuális valóságban. Bátor nyitás azon közösségek felé, akik nem csak hétvégére veszik elő a kontrollert. A kisfilm főszereplői ugyanis nem gyerekek vagy nevetgélő családok, de még csak nem is tinik, hanem legszélesebb társadalmi rétegek tagjai, ezzel a húzással pedig az ekkor még „gyerekjátékként” kezelt konzolvilágot próbálták komolyan vehetővé tenni. A szpot a megjelenése óta kult-státuszba emelkedett. Habár ez a legártalmatlanabb videó az egész listán, az sokat elmond a folytatásról, hogy már itt is van maszkos angol gengszter, táncoló kerekesszékes a metrómegállóban, transzvesztita, egy meztelen terhes nő a gyerekével és végül egy pedofilnak kinéző apuka a lányával. Bájos kezdés.


Mental Wealth (PS1)

[vembed youtube=”FDdNn0x7Y0Y” ]Mondtuk, hogy innentől csak furább lesz. Ezt a skót űrlénylányt az a Chris Cunningham szabadította ránk, akinek több Aphex Twin klipet is köszönhetünk, de dolgozott ő már Björknek, és a Portisheadnek is, valamint megálmodta a legjobb Madonna videót, a Frozen-t.


The Third Place (PS2)

[vembed youtube=”msMehuZo3x8″ ]Igen, még maga a kibogozhatatlan filmek királya, David Lynch is készített Playstation reklámot, ami legalább annyira elmebajos, mint mondjuk a Radírfej volt. Elsőre nem értettük, de sokadik nézésre szinte biztosak vagyunk benne, hogy a videóban beszélő kacsa Laura Palmer gyilkosa!


HEAD (PS2)

[vembed youtube=”fbBe9Mp0A3I” ]Látjuk magunk előtt a marketinges brainstormingot: “Uraim a reklámjaink nem elég elvontak. Hol vannak a mókuskerekes hiénák, a drog utalások és a szemgolyós kurblis seggcsapkodás? Hát milyen munkát végeznek maguk?


Beyond Baby (PS3)

[vembed youtube=”tbW165G0Bvk” ]Valahogy így képzeljük el a poklot. Egyedül egy üres fehérre meszelt szobában, a sarokban a sátánbabával, aki mamának szólít. Brrr…

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés