Kövess minket

Tech

Rendőrgyűlölővé tesz a GTA?

Egy ausztrál TV csatorna nyúlt bele megint a tutiba!

Megosztva

A médiumok terítékén még mindig találkozunk az „erőszakossá tesz a videojáték” kijelentéssel, habár még mindig nincs akkor visszhangja, mint az utóbbi években. Az ausztrál 7-es csatorna híradója most nem is a Grand Theft Auto V-be, hanem annak „fekete piaci” (értsd: modolt) változatába kötött bele, ami rossz színben tünteti fel a rendőröket – írja a GameStar.


Forrás: Youtube

A Grand Theft Auto-t (GTA) rengeteg féle/fajta modban  tudjuk játszani, példának ott van az  LSPDFR, amikor rendőrökként jelenünk meg az utcákon. A fent említett csatorna eszmefuttatásának eredménye az, hogy rendőrként való lövöldözés a civilekre teljesen a hatóságok ellen uszítja a játékosokat.

A híradásban arról is beszámolnak, hogy a játékban való gázolások pontosan a videojátékok káros, romlást hozó tulajdonságát erősíti. A beszámolókban gyerekeket és pszichológusokat is megkérdeztek, valamint az is kiderült, hogy a rendőrség már nyomoz a „fekete piaci termék”, vagyis a mod után.A hab a tortára pedig még csak most jön! Egy reggeli műsorban arról is szó esett, hogy a GTA felelős a fiatalok által elkövetett bűncselekményekben bekövetkező, az előző évhez képest számított 8 százalékos növekedésért. Szerintük a gyerekek napi 10-15 órát játszanak hasonló játékokkal. A műsorvezető azonban megjegyzi azt is, hogy nem a játékok felelősek az erőszakosságért, „csak” fokozzák az egyénekben megbúvó hajlamosságot az elkövetésekre. Lássuk be, az már azért közelebb áll a valósághoz.

(Via)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés