Kövess minket

Pop

Rihanna is megirigyelné azt a gázsit, amit Taylor Swift zsebelt be idén

A Forbes magazin szerdán közzétett adatai szerint az amerikai popsztár Taylor Swift, a One Directions brit-ír fiúbanda és Adele voltak idén a világ legjobban fizetett zenészei.

Megosztva


A 26 éves Swift jövedelme 170 millió dollárra rúgott a koncertekből, lemezeladásokból, befektetéseiből és más forrásokból, csak 1989 című koncertkörútjának észak-amerikai fellépései több mint 200 millió dollárt hoztak.


A Forbes-lista második helyén a One Direction brit-ír fiúbanda áll, amely 110 millió dollár bevételre tett szert, az On The Road Again című koncertkörútjuk 200 millió dollárt hozott.


A harmadik helyre Adele került 80,5 millió dollárral, ami az eddig legmagasabb jövedelme egy év alatt. A 28 éves énekesnő, akinek 25 című albuma 2015 legtöbb bevételt hozó felvétele lett, főleg az erős lemezeladások és koncertjei által gazdagodott.


Madonna, akinek Rebel Heart turnéja 170 millió dollárnyi bevételt hozott, a lista negyedik helyén áll 76,5 millió dollár éves jövedelemmel. Ez 1,4 milliárd dollár adózás előtti jövedelemre növelte a pályafutása során bezsebelt milliókat a Forbes adatai szerint.


A lista további helyezettjei: Rihanna 75 millió, Garth Brooks countryzenész 70 millió, az AC/DC 67,5 millió, a Rolling Stones 66,5 millió, Calvin Harris dj 63 millió és Diddy zenei mogul 62 millió dollár bevétellel.


A lista első 30 helyezettje együtt több mint 1,8 milliárd dollárt zsebelt be. A Forbes a 2015 júniusa óta eltelt 12 hónap becsült adózás előtti bevételeit vette alapul.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés