Kövess minket

Hiphop

Rihannától elnézést kért, Snoop Dogg-nak verbális pofont osztott ki Eminem

Megosztva

Forrás:

Eminem új albummal jelentkezett, és ezúttal sem szalasztotta el a lehetőséget, hogy beszédtémát adjon a rajongóinak. Hasonlóan a 2018-as Kamikaze lemezen található „Ringer” című dalához, most a „Zeus” trekk okozott kisebb fajta „aztakurva” pillanatot, köszönhetően egy nem várt beszólásnak Snoop Dogg felé.

A dal rögtön azzal indít, hogy Eminem nem fogadja el olyan emberek kritikáját, akik Tekashi 6ix9ine-t hallgatnak. „She says I am trash, but she listens to Tekashi / Bitch, you lost me” – rappeli Shady, majd hozzáteszi, hogy ugyanezek az emberek állítják azt, hogy Machine Gun Kelly győzött a rövid, de annál harciasabb beefjükben

Az első verze egy bocsánatkéréssel zárul Rihanna felé, amiért egy kiadatlan, de netre mégis kikerült dalon anno Chris Brown mellett foglalt állást a 2009-es bántalmazási ügyénél. A szöveg tényleg védhetetlen volt, nem is csoda, hogy Eminem szóvivője azonnal reagált a kikerülése után, kihangsúlyozva, hogy Eminem rögtön a kukába dobta azt, és nagyszerű a kapcsolata Rihannával. Most azért mégis bocsánatot kért, négy külön sorban.

[vembed youtube=”xEd1WsRKikw” ]A harmadik verzében Eminem egyik kedvenc modern topikjára (a 12 éve tartó józanságának kiemelése mellett), az őt lesajnáló és visszavonulását követelő hangokra reagál, párhuzamot vonva Chance The Rapper „The Big Day” lemezének negatív reakcióira. Eminem szerint lehet Future vagy a Migos lesz a következő, akiket lehúz a közvélemény, ha már úgy érzik, megváltoztak. 

A verze egy nem várt oltással zárul, Snoop Dogg felé. Eminem állítása szerint, már hozzászokott, hogy belekötnek, de ahhoz nem, hogy a saját közegéből érkezik támadás. Itt vélhetően Snoop nyári nyilatkozatára utalhat, ahol a kaliforniai OG arról beszélt, hogy: „Eminem volt a nagy fehér reménység. A fehér rappereknek nulla respektjük volt akkoriban a hiphopon belül. Ne kerteljünk, tényleg zéró. Dre sikeresen felépítette Eminemet egy olyan pozícióba, ahol az emberek ma azt mondják róla, hogy benne van a top 10 rapperek listájába. Én ezzel nem értek egyet, de a hiphop közösség szerint ő simán ott van a top 10 legjobb szövegírók között. Ez csak azért történhetett meg, mert Dr. Dre segített kihozni Eminemből a legjobbat”. Eminem a sorai közt megemlíti, hogy Snoop egy Isten volt számára, pedig ő csak egy kutya. Uhh, azért ez kemény.

A teljes lemezt itt lehet meghallgatni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük