Kövess minket

Hiphop

RIP Nipsey Hussle: Kendrick Lamar egy perces néma csenddel tisztelgett, Snoop Dogg durván maga alatt van

A rajongók az utcán gyújtottak mécseseket és helyeztek el virágokat.

Megosztva

Forrás:

Még mindig friss a Nipsey Hussle halálhíre miatt okozott sokk hatása a rajongókban és az őt ismerő hírességekben. A 33 éves rappert a saját Los Angeles-i ruhaboltja előtt találta el 3 golyó, az ismeretlen fegyverest egyelőre keresi a rendőrség, bandaleszámolást sejtenek a háttérben.

A Dél-Los Angeles-i közösség gyászol, mécsesekkel és virágokkal búcsúztatták a rappert, akiről az a konszenzus, hogy a zenéjén túl a helyi közöségekért tett erőfeszítéseiért és inspiráló személyiségéért tisztelték. Nipsey több volt a szemükben, mint egy sima rapper, rendszeresen segítette a közösséget, és ami talán ennél is fontosabb, utat mutatott neki, hogy van kiút a gettóból és a szegénységből. Többen nem is zenészként, sokkal inkább üzletemberként tekintettek rá.

[vembed youtube=”Sa1KH-S0jKg” ]Persze nem csak a rajongók és a saját közössége, de megszámlálhatatlan zenésztársa, és sportolók is gyászolnak. A legtöbben közösségi oldalaikon emlékeztek meg a meggyilkolt gengszter rapperről, Drake például arról írt, hogy épp nemrég beszélték meg, hogy két év után idén nyáron ismét közös dalt készítenek, ez sajnos már soha nem készülhet el.

A Game egyszerűen nem akarta elhinni, hogy mi történt. Az Insta Story-jába feltöltött videón látható, hogy körbe-körbe furikázott Los Angeles utcáin, mivel állítása szerint nem tudott aludni Nipsey halála után. A barátját sirató rapper szerint felfoghatatlan, hogy Nipsey-t nem egy ellenséges területen, hanem pont a saját környékén lőtték le, egy olyan közösségben, ahol tisztelet övezte a nevét.

[vembed youtube=”JXUmaDQZlzM” ]Snoop Dogg hasonlóan megzuhant. Első, vélhetően a hír felfogása után rögzített videójában egy félsötét szobában beszélt arról, hogy ez egy totál elbaszott helyzet, és az utcai agressziónak véget kell vetni. „Részvétem küldöm Nipsey családjának, Lauren London-nak és családjának” – mondta. Lauren London amúgy Nipsey barátnője, akivel két közös gyermekük van. Snoop ezután egymás után osztotta meg a közös videókat és képeket a rapperről. Korábban több dalon is együtt dolgoztak, egymás nagy tisztelői voltak, Snoop még azért is kardoskodott, hogy Nipsey alakítsa őt a Straight Outta Compton című NWA filmben, de ezt végül Nipsey visszautasította.

[vembed youtube=”359nY3c072s” ]
[vembed youtube=”2jFLExFMABA” ]Szintén kollab társ volt Kendrick Lamar, aki az egyik argentin koncertje előtt kapta a hírt, hogy meghalt az LA rapper. „Most kaptuk a hírt, hogy egy testvérünk, egy harcostársunk, Nipsey Hussle elhunyt. Szeretném, ha egy perces néma csenddel emlékeznék meg róla” – mondta a Lollapalooza fesztivál közönségének.

[vembed youtube=”krFvHw-7Jpk” ]Nipsey Hussle lehet, hogy gengszter rapper volt, de ez nem azt jelenti, hogy támogatta a közösségét szétszakító agressziót és vérrontást, saját bevallása szerint a zenéjében hallható dolgok szimplán bemutatása annak, mi zajlik körülötte, nem pedig felhívás a további erőszakra. Nipsey és a JAY-Z vezette Roc Nation épp holnap találkozott volna a Los Angeles-i rendőrség vezetőivel, hogy megbeszéljék, miként tudják csökkenteni a közösségben tomboló erőszakot. Nyugodjék békében!

[twitter]https://twitter.com/SteveSoboroff/status/1112561081107439618[/twitter]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés