Kövess minket

Hiphop

Ritka ’95-ös Tupac Shakur interjút pakolt fel a netre az MTV

Eddig soha nem látott jelenetekkel.

Megosztva

Forrás:

A napokban volt 2Pac halálának 23. évfordulója, az MTV (nem a magyar állami TV lol) pedig jó mélyen belenyúlt az archívumába és egy ritka, 1995-ös interjút húzott elő, melyet teljes egészében feltöltöttek YouTube-ra. A Tabitha Soren által vezetett 20 perces beszélgetést először lehet „vágatlan” formában végignézni, a témák közt Shakur neve, édesapja, anyja drogfüggősége, és rengeteg másik topik felmerül, miközben egy új tetkóra is szakít időt.

Az interjút a kaliforniai Venice Beachen sétálgatva rögzítették, így nem meglepő, hogy a kérdések közt néha odaszólogatnak a járókelők, a bátrabbak pedig oda is mennek a rapperhez autogramot kérni. „Mit jelent a Tupac Amaru Shakur név?” – hangzi el az első kérdés, mire a rapper elmeséli, hogy anyja egy inka vezértől vette a nevet, és valami olyat jelent, hogy „intelligens harcos”. A folytatásban Tupac elmeséli, hogy volt olyan idő, hogy az anyja kb. a számláit nem tudta fizetni, mikor Baltimore-ban éltek, ezért előre küldte őt Kaliforniába, ahol a család barátainak kanapéin húzta meg magát. Mivel muszáj volt fenntartania magát, kibukott az iskolából és egy hónapig egy pizzériában, két hétig pedig egy szupermarketben dolgozott, utóbbi helyről kirúgták, mert munkaidőben is rap szövegeket írt.

[vembed youtube=”GpPbYGJRg0Q” ]”Gyerekként nagyon más voltam, mint most. Visszahúzódó, csendes. Sokat olvastam, filmeket néztem és verseket írtam” – emlékezett vissza Pac. Gyerekkori barátai közt ekkoriban a kitaszítottak, bűnözők, dílerek voltak, akik támogatták is őt pénzzel, mert azt szerették volna, ha ő nem börtönben köt ki, hanem kezd magával valamit. Egy ponton a dílerkedést is megpróbálta, de túl jólelkű volt, állandóan tartoztak neki a vevők, ezért két hét után a helyi díler főnök inkább visszavette tőle az eladásra szánt drogokat. Használatra csak füvet szívott, a kokaint messziről elkerülte, mivel az (állítólagos) apja kokain általi halála és anyja crack kokain függősége megtanította arra, hogy elkerülje a kólát.

A rappelés szeretete ott volt vele mindig, emiatt kötötték össze a Digital Underground frontemberével, Shock G-vel, aki már az első studio session után megkedvelte Pacot, így indult el a zenei karrierje. Arra a kérdésre, hogy valaha tud-e boldog és normális életet élni ennyi szenvedés után, Pac azt válaszolta, hogy nem, de mindent megtesz azért, hogy minél pozitívabb legyen.

A beszélgetés Tupac első rendes interjúja volt a börtönből való szabadulása után.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés