Kövess minket

Elektronikus

Robot DJ pörgeti a zenéket egy prágai klubban

És nem teljesít kívánságokat.

Megosztva

Forrás: Youtube

A „robotok elveszik a munkát” disztópia akkora klisévé nőtte ki magát az elmúlt időszakban, hogy hallatán sokszor már csak a vállunkat vonogatjuk, no de azért egy robot DJ még mindig az újdonság erejével hat. Az ötlet egy prágai klubtól, a Karlovy Lazne Music Club-tól származik, itt találták ki, hogy nagy vendégcsalogató lehetne egy fémvázas lemezlovas.

[fbpost]https://www.facebook.com/karlovylazneofficial/videos/10154916944761510/[/fbpost]
A szóban forgó robot, igazából csak egy robotkar, melyet az autóiparban is gyakorta használnak. A harapófogó ujjú masina emberi társával egy órás váltásban válogatja, rakja, és indítja a zenéket, méghozzá CD-ről. A robi táncolni és szkreccselni is tud. 

Adam Lipsansky, a klub menedzsere a Reutersnek elmondta, hogy a közönség kifejezetten bírja a kis mikrobit, mivel még soha nem láthattak hasonlót Európában, de lehet a világon sem. A hírügynökség által megszólaltatott bulizók között mindenesetre volt olyan, aki hiányolta a szerkezet lelkét, pontosabban azt, hogy a robot ráérezzen az este hangulatára, és annak megfelelő zenéket rakjon. Jelenleg egy speciális program alapján válogatja dalokat.

[vembed youtube=”wqS-GiUHrPk” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés