Kövess minket

Stílus

Rock&roll és élő virágok a kifutón: összefoglaló a Budapesti Divathét második napjáról

A Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe második napján az ODIVI, Nasvgar von Bittera, a NUBU és két közép-európai tervező, Ana Ljubinkovic és Jana Gavalcova bemutatóit néztük meg.

Megosztva

odivi1

Ezek közül az ODIVI több szempontból is kedvenc volt: a zene, a haj és a ruhák zsebeibe, táskákba dugdosott tavaszi virágok hihetetlenül szerethetővé tették ezt a kollekciót. A Prágából jött tervező emellett idén is nagyon hordható darabokat tervezett: domináltak a pasztellszínek és a letisztult formák, áttetsző anyagokkal, szalagokkal megbolondítva. A modellek frizurája és sminkje külön figyelmet érdemel: a NUBU bemutatón is látott laza félkontyok és a sötét rúzs párosa olyan trend, amit már most azonnal hordani akarunk! A bemutató külön érdekessége volt a nézősorok között sétáló énekes, aki a zseniális zenei aláfestést adta az egészhez.

odivi2

„Nagyon tetszettek a fiatal tervezők bemutatói, amiket ma láttam, és főleg ez az utolsó, az ODIVI, ő az, akinek a stílusa leginkább közel áll a szívemhez – mondta a bemutató után Süle Katalin, divatblogger és tervező, aki ismét egy csodás, saját készítésű nyakláncban érkezett a rendezvényre.

A virágok és pasztellek után egy egészen más világba csöppentünk a Napsvgar von Bittera új kollekciójánál, ahol a Highway to hell első akkordjaira, motoros sisakban bevonuló Farkas Franciska nyitotta meg a bemutatót. A show alatt végig a rock klasszikusai szóltak, így nem is lehetett nem beleélni magunkat a motoros témába. A bőr részletek izgalmas mintákkal párosultak, végigkísérte a ruhákat a bagoly motívum, de egy vagány motoros kisbabát is láthattunk grafika formájában felbukkanni a kifutón. A motoros szemüvegek mellé a modellek arcát összepiszkolták, a hajuk pedig csapzottan lógott a vállukra, pont, mint akik egy őrült koncert után a motorjukon száguldottak haza.

A nap folyamán korábban bemutatott KataSzegedi nyári kollekció ezzel szemben inkább a buli diszkós vonalát ragadta meg flitteres, über vagány összeállításaival.

A két nap alatt látott kollekciók közül stílusukban jelentősen kilógtak Ana Ljubinkovic ruhái, aki a lakktól a hímzett képig mindenféle létező anyagot kevert egymással a legérdekesebb koncepcióban, hordhatónak kevésbé nevezhető, ám mindenképpen látványos összeállításokat bemutatva.

ana ljubinkovic

A Budapesti Divathét hagyományos részét a NUBU bemutatója zárta, ahol festékvásznat idéző ruhák, fekete-kék színátmenetes táskák, és csilingelő medálok kalauzoltak el a tengerpartok világába a nyári kollekcióban.

„Szerintem elégedettek lehetünk, végre minden tervező a következő szezonra készített kreációit prezenálta a hétvégén. Nagyon kevés olyan márka volt, ahol az alapvető 35-40 kreációval rendelkező normál kollekciókat egy-két korábbi szezonból „visszahozott” ruhával és kiegészítővel pótolta. Természetesen ez csak azoknak tűnhetett fel, akik hosszú ideje követik a magyar tervezők munkásságát.” – foglalta össze a bemutatók után Csalár Bence divatblogger a hétvége tapasztalatait. „Minőség és koncepciók tekintetében sajnos általában a két véglet találkozott. Voltak nagyon profi, lenyűgöző bemutatók és kollekciók, például a Je Suis Belle, KataSzegedi, Nubu, USE, Konsanszky vagy éppen Napsvgar következő szezonra tervezett darabjai nagyon ígéretesek voltak. Ugyanakkor bőven tudnék példát mondani a másik végletre is, ahol esetemben sajnos ásítozásba fulladt a dolog, akaratlanul.”

Bence az utóbbi egy hónapban több nemzetközi divathéten is részt vett, így arról is kérdeztük, mennyiben volt más az itthoni rendezvény. „A londoni és milánói divathét után különösen érezhető volt számomra az a differencia, amely a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe és a nemzetközi divathetek között felfedezhető. Talán a legszembetűnöbb különbség a szervezés minőségében és annak logisztikájában figyelhető meg.”

Képek: Szekeres Gábor

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés