Kövess minket

Aztaa

Roger Federer már 30 milliárd forintot teniszezett össze pályafutása során

Ezzel pedig ő lett minden idők legsikeresebb sportolója.

Megosztva

Forrás:

Miután kedden legyőzte a német Alexander Zverev-et Londonban, Roger Federer lett az a sportoló, aki a legtöbb pénzt kereste karrierje alatt. A svájci zseni lassan húsz éve mutatkozott be a profik között és azóta sikert-sikerre halmoz. Ez idő alatt 95 versenyt nyert meg, köztük 19 grand slam viadallal büszkélkedhet, ami megdönthetetlen rekordnak tűnik a tenisz világában. A Forbes magazin számításai szerint a 36 éves Federer az évek során egészen pontosan 110,235,682 millió dollárt nyert, ez pedig nem kevesebb mint 30 milliárd (!) forintnak felel meg.

[gif]https://media.giphy.com/media/faLfV00LYijyE/giphy.gif[/gif]

Így pedig már ő a világ valaha élt legszorgalmasabb sportolója, hiszen megelőzte az ebben a kategóriában évek óta vastagon vezető, Tiger Woods-ot. A mostanában inkább botrányai miatt emlegetett golfozó eddig 110,061,012 millió dollár pénzjutalomban részesült, ezt ugrotta meg Federer a már említett keddi ATP győzelme után. Kettőjük közül valószínűleg a svájci gyűjtögethet még egy kis zsebpénzt magának, hiszen hosszú pályafutása egyik legjobb szezonját produkálta idén, míg a Woods 2009 óta nem ért el különösebben nagy sikert, ha csak a pletykalapok címlapja nem számít annak.

Fontos megjegyezni, hogy a különböző reklám, és szponzorációs pénzeket nem számították bele a keresetébe; ezt az elképesztő összeget tényleg csak a teniszezéssel ütögette össze.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés