Kövess minket

Hiphop

Rókák, kutyák, brókák: Lil Frakk x D. Koms – „Kutyaház élet” klipp-és dalpremier

AJJAJ!

Megosztva

Forrás:

Babaitisz Jorgosz, más néven Lil Frakk. A srác, aki talán a Gyurcsány Ferencnek címzett balladájával vált a szélesebb közönség számára is ismertté,  azóta pedig majdnem minden underground trap koncert állandó fellepője, Kapitány Máté és Gege kollaborátora, és ügyesen építgeti zenei pályáját és kalandos, folyamatosan megújuló, kreatív alkotói univerzumát.

Lil Frakk most nem a Starbucksról, Luxi Bogiról, Fletóról, vagy épp Magyarország leghitelesebb, pártfüggetlen médiumáról írt dalt, sokkal inkább készített egy masszív, kutyatestbe-integrált imidzs tracket, D. Koms producer barátjának közreműködésével.

A Kutyaház élet tipikusan Frakkos: komoly, mégis szórakozott, kissé ironikus banger, melyben egyszerre a Sicko Mode és a Mo Bamba mellett szépen megfér Kassák Lajos és Arany János Ágnes asszonya is, csak hogy az irodalmi véna is reprezentálva legyen.

A kislemez “élőszereplős”, kutyaházas klip-féleséget is kapott, és mint megtudtuk, egy, a tavasz elején robbanó, egyelőre titokzatos Lil Frakk-projekt előfutáraként érkezik. [vembed youtube=”FS18bELmB_g” ] A társulásról és a közelgő korongról így mesélt Frakk az OFF Médiának:

“D. Komsal gimistársak voltunk, aztán újra összesodort minket a szél és belekezdtünk a zenélgetésbe. Az első projektünk az Asszondja volt, amit a Trap Hungary Mixtape-re készítettünk. Úgy éreztük, a közös mókák során mind a ketten száz százalékosan ki tudunk bontakozni.”

“A „Kutyaház élet” fogalom ismerős lehet egy Kapitány Máté dalból.” – indokolja a Mivanból merített címválasztást Jorgosz. “Ez útnak eredt és autonóm életet kezdett el élni, végül olyan jól sikerült, hogy dallá avanzsálódott. D. Komsal el is mentünk egy klipforgatásra, aminek az eredménye a videóban látható is. Kicsit izgultam, amikor bekapcsolt a kamera. Lámpalázas vagyok, de D. Koms brókám mozgott eleget. Az Ingyen Jegy és ez a dal nem csak single-ként fog létezni. Március közepén jön a Lil Frakk x D. Koms kollab lemez, ami a Brokaz címet viseli majd.”

A Kutyaház élet klipje a Youtube mellett Soundcloudon is fellelhető.

Frakkot itt, itt, itt és itt is tudjátok követni, D. Komsra pedig itt, itt és itt találhattok rá.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés