Kövess minket

Események

RS9 OFF színházi fesztivál

Nagyszerű lehetőség a társulatok számára.

Megosztva

logo png lapra

Október 8. és 11. között kerül megrendezésre a RS9 OFF színházi fesztivál, amely olyan együtteseknek biztosít fellépési lehetőséget, akik nem rendelkeznek állandó játszóhellyel. A négy napos kis fesztivál alatt 18 pályaművet hallgatnak majd meg a zsűrik, akik a nézőkkel kiegészülve választják meg az első 3 helyezettet.

A fesztivál májusban került meghirdetésre és egészen július 31-ig várták a pályaműveket. Ezután a 65 érvényes beérkezett pályázatból kiválasztották azt a 18-at, akiknek lehetőséget adnak majd a 4 nap alatt. Az előadások két teremben, a színházteremben és az RS9+ vállalati kertben zajlanak majd.

A drámai színházi produkciók mellett táncszínházi előadással is készültek a résztvevők, sőt a bécsi székhelyű Ensemble ohne Grenzen is előadja a Borbély című művét, amelyet eddig még Budapesten nem láthattak. A színházi műsorban helyet kap majd két premier is, amelyet előzetesen választottak ki a zsűritagok.

Az előadásokat a jegyet megváltott nézőkön kívül egy háromtagú szakmai zsűri bírálja majd, akik a következők: Pászt Patrícia műfordító, a Krakkói Magyar Centrum igazgatója, Szűcs Katalin kritikus, a és a Critical Lapok főszerkesztője, plusz Patrick Mullowney drámaíró.

Az 500 ezer forint összdíjazású fesztiválon az első helyezett 200 ezer forinttal, a második helyezett 150 ezer forinttal, míg a harmadik helyezett 100 ezer forinttal lesz gazdagabb, ráadásul a közönségdíjas pályaművet is jutalmazzák 50 ezer forinttal. Ha ez nem lenne elég, mindegyik társulat lehetőséget kap, hogy fellépjenek az RS9 25. évadjában.

A fesztivállal a tavaly elhunyt igazgatóra, Dobay Dezsőre emlékeznek a színház tagjai. További információ az esemény honlapján található.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés