Kövess minket

Stílus

Ruhakölcsönzési programot kezdett tesztelni a H&M, hogy így védjék a környezetet

Ez lenne a jövő?

Megosztva

Forrás:

A H&M egy új ruhakölcsönzési szolgáltatást kezdett el tesztelni, miután a gyorsdivatláncot egyre több kritika éri a környezetre gyakorolt káros hatása miatt.

Most péntektől kezdődően a vásárlók heti 350 korona (kb. 11 ezer forint) ellenében bérelhetnek ruhákat a cég egyik stockholmi üzletéből. A szolgáltatás egyelőre 50 külön erre a célra fenntartott ruhára korlátozódik, és csak a cég hűségprogramjának tagjai vehetik igénybe. A tervek szerint három hónapig tesztelik a programot, mielőtt további üzleteket vonnának be. A H&M eközben más ötleteket is kipróbál, kávézót és szépségszalont is nyitnak az üzletben.

Nagyon bizakodóak vagyunk a kölcsönzéssel kapcsolatban, de még sokat kell tesztelnünk, hogy tanuljunk a hibákból és kijavíthassuk azokat” – mondta Daniel Claesson a H&M üzletfejlesztési vezetője az új szolgáltatásról. A szektor elemzői eközben szkeptikusak a bérlési rendszerrel kapcsolatban, Simon Irwin, a Credit Suisse elemzője például nem tartja működőképesnek a modellt. Korábban a Banana Republic és az Urban Outfitters is hasonló programokat indított, 2018-ban a ruhakölcsönzés már egy 1 milliárd dolláros biznisszé nőtte ki magát.

A H&M viszont a saját megítélése miatt kvázi kénytelen volt belevágni a dologba, hisz a klímavészhelyzet idejében elég sok kritika éri a gyorsdivatláncokat, amiért károsak a környezetre, az ENSZ elemzése szerint a globális felmelegedés növekedésének 10%-ért felelősek, ebben persze az előállítás és a ruhák szállítása is beletartozik. A H&M azt tervezi, hogy 2040-re negatívba fordul a károsanyagkibocsátásuk, ezt úgy szeretnék elérni, hogy többet tesznek a környezetért, mint amennyire károsítják.

(Business of Fashion)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés