Kövess minket

Hiphop

Russ magára haragította a hip-hop producereket, Metro Boomin, London on da Track mind beoltották

Ebből csak rosszul jöhet ki a rapper.

Megosztva

Forrás:

Több hip-hop producer is nekiesett Russ-nak, miután előkerült a rapperről egy videófelvétel, ahol a producereket teszi felelőssé a stíluson eluralkodott homogenizálódásért. A szóban forgó idézet egy VladTV-s interjúból származik, ebben Russ kifejti, hogy mindenki a rappereket támadja a hasonló stílusú dalokért, pedig nem ők tehetnek arról, hogy a mai zenék hajaznak egymásra, hanem a producerek, akiknek nincs egyéni stílusuk, csak a trendek után mennek.

[vembed youtube=”23IQQ83F18A” ]”Nem a rapperek tehetnek a hip-hop mai állapotáról, mivel nem ők készítik a zenét, hanem a producerek” – kezdi a gondolatmenetet Russ. „A producerek csinálják a béna cuccokat. Ha egy producer küld nekem 20 alapot, és mindegyik full hasonló és szar, akkor baszhatom, a legkisebb rosszat kell választanom. Ezért nem a rapperek a felelősek.”

Russ ezután felsorolt több producert, aki szerinte egyedi beateket készítenek, de ilyen-olyan oknál fogva már nincsenek előtérben a szakmában. Dre, Timbaland, Pharrell, Just Blaze, Swizz Beatz nevei hangzanak el a felsorolásban, és habár ezek közül tényleg többen háttérbe vonultak, Pharrell mégiscsak készített egy alapot a Migos egyik legutóbbi slágeréhez, a Stir Fry-hoz, és egyáltalán nincs eltűnve. Russ szerint ezek a nevek még egyéniségek voltak, míg a mai producerek túlságosan egy hangzást erőltetnek. 

Mondani se kell, a producerek nagyon nem örültek Russ okfejtésének. A videót magát eleve egyikük, 2017 egyik legnagyobb slágeréért, a „Gucci Gang„-ért felelős Big Head on the Beat hozta elő egy Twitter posztban, ahol elküldte Russ-t melegebb éghajlatra. Ezután jött a trap pionír Metro Boomin egyértelmű: „Russ egy nyomorék” posztja.

[twitter]https://twitter.com/MetroBoomin/status/987855911501824000[/twitter]

De Frank Dukes se örült a dolognak, tweetjében azt írja: „Russ egy vicc. Amit a producerekről mondott talán még sértő is lehetne, ha nem olyan embereknek készítené a zenéjét, akik amúgy félnek a rap zenétől.”

[twitter]https://twitter.com/FrankDukes/status/988132982069383170[/twitter]

Cardo Got Wings is Russ felvizezett rapzenéjét oltotta reakcióként. „Russ és az ő Walt Disney szövegei elmehetnek a faszba. Látszik az emberen, hogy még mindig pizzás tekercseket melegít este a mikróban.”

[twitter]https://twitter.com/CardoGotWings/status/988134049838485504[/twitter]

London On Da Track szimplán leidiótázta a rappert a kommentjéért. 

[twitter]https://twitter.com/LondonOnDaTrack/status/988146699943235584[/twitter]

Sango annyit írt, hogy Russ ezt nagyon elkúrta.

[twitter]https://twitter.com/SangoBeats/status/988155906419392512[/twitter]
Legutóbb pedig Southside fejezte ki nemtetszését és felszólította Russ-t, hogy ne vegye a szájára a fekete producereket. Szerinte tényleg nincsenek már olyanok a szakmában, mint Dr. Dre, vagy Timbaland, mivel ők legendák, a zene viszont folyamatosan változik, és Russ a fehéreknek készíti a zenéjét, szóval maradjon a saját közegében, és ne foglalkozzon a fekete producerekkel.

[instagram]Bh7Z570g0K0[/instagram]

Russnak amúgy nem kell attól félnie, hogy a modern producerek iránt tanúsított negatív attitűdje miatt esetleg magának kell készíteni a számaihoz az alapokat, mivel már eleve ezt csinálja. A nemrégiben platina státuszt elérő bemutatkozó albumához is ő csinálta a beateket. A rapper (és ugye producer) később Twitteren próbálta magyarázni a bizonyítványt, de bocsánatkérésnek nem neveznénk.

„Hadd magyarázzam meg a 2016-os interjúmat, mert látom elszabadultak az indulatok. A produkciók egyhangúságára utaltam, 95%-a az alapoknak a rap zenében full ugyanolyan, és emiatt 95%-a a rappereknek ugyanazt tolja rá. Akinek nem inge, ne vegye magára. Nem oltottam le a producer közösséget, csak a gagyikat. Régen meg lehetett mondani, melyik beat kié, mindeninek egyéni hangzása volt, ma meg minden full hasonló.”

[twitter]https://twitter.com/russdiemon/status/988120947424083968[/twitter]
[twitter]https://twitter.com/russdiemon/status/988122179433775104[/twitter]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés