Kövess minket

Hiphop

Russ szerint Travis Scott vezetésével alakul majd át mindaz, amit most hiphopnak hívunk

Szerinte egyre kevesebb befolyása van a szövegcentrikus rappereknek a szcénára.

Megosztva

Forrás:

Russ mindig is beszédes volt, ha a hiphop szcéna elemzéséről volt szó, és ez a nemrég megjelent „The Rap Pack” interjújában sem volt másképp, ahol az atlantai MC többek között arról beszélt, hogy a rap zene Travis Scott vezetésével fog teljesen megváltozni.

Russ a beszélgetés során elárulta, hogy kit tart most a top 3 rappernek. Kendrick Lamar nevével talán nehéz vitatkozni, de J.Cole-t, és Drake-et is megszavazta a dobogóra. Véleménye szerint ahogy egyre idősödnek a régi nagy öregek, úgy keresnek új szövegcentrikus előadókat a rap rajongók, akik állítása szerint nyugodtan hallgathatják az ő zenéit, vagy akár JID-t, esetleg YBN Cordae-t. Mindezek ellenére tisztában van azzal, hogy a szcéna nem ebbe az irányba halad, és az új generációnak nem mindig a szövegek a legfontosabbak. A rap kultúra nagy átalakulásokon megy keresztül, köszönhetően a közösségi médiának, az egyre gyakoribb nagy kiadók nélküli megjelenéseknek, és persze a streamingszolgáltatóknak.

Jön a nagy változás a hiphopon belül, és Travis Scott halad ennek a változásnak az élén” – mondta Russ, majd hozzátette, hogy lesz egy pont, mikor Travis több lemezt ad majd el, mint az előbb említett Drake, J.Cole, vagy akár Kendrick Lamar. Szerinte ha ez bekövetkezik, akkor egy nem-rapper lesz a rap zene „vezetője”, igaz hozzátette, hogy Travis tud rappeni, csak nem éppen a szövegei az elsőszámú vonzereje, és nem arról híres, hogy négy perces freestyle-okat tol rádióműsorokban. „Travis mindenesetre tűz zenét készít” – mondta.

Alább a teljes interjú.

[vembed youtube=”WEVHElU0JCg” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük