Kövess minket

Hiphop

RZA szerint 2Pac forradalmár volt, akitől féltek a felsőbb hatalmak

Megosztva

24-25 évvel a haláluk után 2Pac és The Notorious B.I.G. művészete még mindig beszédtéma a hiphop szcénában. Legutóbb például a Wu-Tang Clan kvázi vezetője, RZA elemezte a két rapper helyét a hiphop világban és azon túlmenően.

A The Art of Dialogue vendégeként a producer arról beszélt, hogy habár mindkét rapper fontos szerepet töltött be a hiphopon belül, és szívüket-lelküket beleadták a dalaik elkészítésébe, mégis Tupac volt az, aki már egyenesen a fenálló rendszereket veszélyeztette, forradalmi hozzállásával.

„Ott van Pac, akinek szintén hihetetlen hangja volt, de ő abban más, hogy az érzelmeinkre is hatott. Neki meg volt az a képessége, hogy érzéseket fuzionáljon az olyan dalokon, mint a ‘Brenda Has a Baby’, vagy ‘Dear Mama’, de közben a lázadót is fel tudta erősíteni az emberekben. Veszélyesebb volt, mint B.I.G. Biggie tudott nagyokat bulizni, és mi máig együtt bulizunk vele, de Pac egy Malcom X szintű félelmeket ébresztett a társadalomban. Mindketten a szeretet nyelvén beszéltek, de Pac forradalmakat is el tudott indítani” – mondta RZA, majd a műsorvezetővel azon lamentáltak, hogy vajon mi lenne, ha a két rapper még mindig velünk lenne.

(HNHH)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés