Kövess minket

Film

Scarlett Johansson ázsiaivá alakulhat

Áll a bál a Ghost in the Shell című film körül, mert a kultikus japán mangából, illetve animesorozatból készülő hollywoodi adaptációban csupa fehér színész szerepel.

Megosztva


A főhőst, Kuszanagi Motokót, a félig ember, félig robot rendőrtisztet Scarlett Johansson alakítja, aki valóban nem tipikus ázsiai alkat. Ám még az lehet: a hírek szerint a stáb olyan szoftvert tesztel, amely keletiessé alakítja a színészek arcát. Ha valóban alkalmazzák az eljárást, a szereplők úgy fognak kinézni, mintha az egyik szülőjük japán, a másik pedig európai lett volna.

Ghost in the Shellnek mint popkulturális jelenségnek Magyarországon is van kis számú, de annál lelkesebb rajongótábora. Az első anime, vagyis animációs film Páncélba zárt szellem címmel jelent meg DVD-n, és a rajongók körében nagy tisztelet övezi. Az eredeti mangasorozat története a nem túl távoli jövőben, a negyedik világháború után játszódik. Motoko őrnagy a kiberrendőrségnél dolgozik, és egy hackert akar elfogni, aki be tud hatolni az emberek tudatába, hogy manipulálja őket.

[vembed youtube=”oP2Pt6m3yKU” ]
A Johansson főszereplésével készülő filmet javában forgatják Új-Zélandon.

Forrás: UIP

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés