Kövess minket

Hiphop

ScHoolboy Q rangsorolta az albumait a legrosszabbtól a legjobbig

Megosztva

ScHoolboy Q sorrendbe állította mind a hat stúdióalbumát, és őszinte gondolatokat osztott meg mindegyik projektről.

Vasárnap a TDE rappere bedobta a Twitter-követőinek, hogy mennyire lenne „kocka”, ha rangsorolná a saját albumait, majd belevágott, és meg is tette.

Q debütáló albuma, a „Setbacks” a hatodik helyen végezte, erről elmondta, hogy még csak bontogatta a szárnyait, és szerinte ez érződik a lemezen. Közben tisztelgett a TDE elnökének, Punchnak, amiért leszerződtette őt.

A 37 éves zenész ezután a „CrasH Talk”-ot sorolta az ötödik helyre, elárulva, hogy az albumon a legjobb rapjei találhatóak meg, annak ellenére, hogy nem felel meg a személyes színvonalának. Azt is mondta, hogy túlságosan az eladási számokat hajszolta.

Negyedik helyen jött be az OXYMORON. „Tudom, sok rajta a pop dal” – írta, majd hozzátette, idézőjelben, hogy ez az ő döntése volt, utalva arra, hogy a kiadó nyomhatta őt ebbe az irányba. „Szeretem OutKast zenéjét és úgy voltam vele, hogy miért is ne, ez az album rendkívül jó, és még mindig ebből az albumból élek szó szerint.”

Q második albuma, a Habits & Contradictions a harmadik helyre került, mint írta, ez volt az az album, ahol rájött a slágercsinálás receptjére. Elárulta, hogy nem tudja, hogyan sikerült elkészítenie az albumot, de ez volt az, ami azzá tette, aki. 8 pontot adna rá egy 10-es skálán.

A Blank Face LP a második helyre került, Q pedig azzal magyarázta, hogy nem akarta, hogy beskatulyázzák, miután az Oxymoronon pop-barát hangzást választott. Azt kapta vissza, hogy az album még nincs kész, és a Kanye Westtel közös „THat Part” című vezető kislemezdal kudarcot vallott, mielőtt végül platinalemez lett.

Talán nem meglepő, de Q az új albumát sorolta az első helyre. „Lehet ez később megváltozik, de most így érzem” – írta. A lemez állítása szerint évek óta készen állt, csak nem tudta eldönteni, hogy mikor lenne jó ledobni azt, de szerinte új oldalát mutatta meg vele.

A rapper amúgy egy új interjúban arról is mesélt, hogy iszonyatosan sajnálja, hogy az eredetileg neki szánt „Goosebumps” alapját végül Travis Scott vitte sikerre, és azt is, hogy  Nipsey Hussle-lel sosem csinált közös dalt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés