Kövess minket

Aztaa

Scottie Pippen: LeBron James statisztikailag jobb játékos, mint Michael Jordan

Merthogy a számok nem hazudnak.

Megosztva

Forrás:

Hosszú évekig tökéletesen kiegészítette egymást Scottie Pippen és Michael Jordan a Chicago Bulls legendás csapatában a kilencvenes években. Összesen hat bajnoki címet nyertek, ezért is volt megrázó pont a jó Scottie szájából hallani ország-világ előtt a következő mondatot:

„LeBron James jobb kosaras, mint Michael Jordan”.

Az ESPN stúdiójában szinte megfagyott a levegő; a teljesen ledöbbent műsorvezető, Stephen A. Smith pedig majdnem agyérgörcsöt kapott a kijelentés után.

„A számok nem hazudnak. LeBron talán sosem lesz annyiszor MVP, de ha a statisztikáját nézzük, a szerzett pontokat leszámítva, talán jobban teljesít MJ-nél” – finomította végül a véleményét a jelenleg szakkommentátorként dolgozó Pippen.

[gif]https://media.giphy.com/media/l4KhSYoul5j8i3su4/giphy.gif[/gif]
Vessünk akkor egy pillantást azokra a sokat emlegetett számokra!

Jordan, kisebb-nagyobb megszakításokkal, tizenöt évet húzott le az NBA-ben, és 30.1 pontot, 6.2 lepattanót, 5.3 gólpasszt, illetve 2.3 labdalopást átlagolt. LeBron a tizenötödik szezonját tapossa idén. Ő 27.2 pontot, 7.3 lepattanót, 7.1 asszisztot, továbbá 1.6 labdalopást hozott össze karrierje során.

Pippen egyébként többször is elmondta az interjú alatt, hogy neki Jordan a valaha élt legjobb játékos, bár a neten sokan darabokra szaggatták a beszélgetés után.

[vembed youtube=”NUjLi_tm-aM” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés