Kövess minket

Aztaa

Séta Tokió utcáin

Japán rengeteg meglepetést rejt egy európai számára. Sokan szeretnének eljutni a fővárosba, de nem mindenkinek van rá módja. Most, a monitor előtt mi is tehetünk egy sétát az utcákon.

Megosztva


Kevés embernek adatik meg az a lehetőség, hogy a Japán fővárosba, Tokióba ruccanjanak ki. Az ország kultúrája figyelemre méltó és semmiképp sem elhanyagolható. Egy videó segítségével, egy hat perces sétára indulhatunk. Figyeljük meg, hogy az utcák zsúfolásig vannak reklámtáblákkal. A multicégek annyira berágták magukat minden négyzetméterre, hogy egyetlen sarkot sem találunk hirdetés nélkül. A 4K-s felbontás olyan élményt ad, mintha tényleg turisták lennénk.
[vembed youtube=”8ig8yLeV5dU” ]

A tizenhárommilliós (!) város, a higiéniáról is híres, ugyanis sehol nem található a földön szemét. Erre kifejezetten érzékenyek az ott lakók. Szemetest viszont csak elvétve találunk. Érdekesség az is, hogy a városban a legváratlanabb helyeken és időben kell levennünk a cipőnket. Ilyenek például a nyilvános illemhelyek is, ahol előre elkészített papucsok várják az embereket. Nem is gondolnánk, de mobilcsörgést is csak elvétve lehet hallani az utcán, hiszen a japánok szerint, illetlenség az, ha valakit a telefonbeszélgetéseddel zavarsz meg.

Japánban egy régi törvény szerint, tilos nyilvános helyen táncolni, amibe az éjszakai klubok és szórakozóhelyek is beletartoznak. Mivel ez a törvényszegés bocsánatosbűnnek felel meg, a japán kormány készül végleg eltörölni.

Az európaiak többsége úgy gondolja, hogy a japánok valami teljesen másik bolygóról jöttek. Főleg akkor, ha egy olyan reklámtáblával találják szembe magukat, ahol fültisztítást végeznek. Igen, létezik Japánban egy fültisztító szolgáltatás, amit bárki igénybe vehet. Csak belekell feküdni egy hölgy ölébe, aki elvégzi a tisztítást a fülünkön.


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.