Kövess minket

Sport

Shaquille O’Neal segítségével kezd az USA és Kuba barátkozni egymással?

Az amerikai kosaras diplomataként utazott a karibi szigetre!

Megosztva

Shaq már eddig is nagyon sok mindennel foglalkozott életében. A kosárlabda mellett – kétségtelenül ebben a legjobb – adott ki rap lemezt, filmekben szerepelt, állandó televíziós szakértőként tűnik fel az NBA mérkőzéseken és megvan a doktorija is, csak úgy mellékesen.

A korábbi MVP és többszörös bajnok játékos most azonban új vizekre evez, diplomataként próbál némiképp enyhíteni az USA és Kuba fagyos külpolitikai kapcsolatain. Bár az olvadás megindult, hiszen nem is olyan régen Barack Obama járt az szigetországban, és azóta megépült már az első amerikai gyár is Kubában, Shaq-re nagy szükség van, hiszen a sporton keresztül igyekszik szólni az emberekhez, a fiatalokhoz.

Hogyan csinálja?! Egyszerűen! Kosárlabdázik, ehhez ért ugyanis a legjobban. Gyerekeknek tartott egy tábort, ahol együtt sportolhattak vele az érdeklődők. Megtanította nekik a horog-, ziccer-, és a tempódobás összes csínjára és bínjára, amellett, hogy mindenkihez volt egy-egy kedves szava. A gyerekek láthatóan nagyon boldogok voltak a találkozást követően, a 13 éves Juan Navarrete elmondta például, hogy ha felnő, híres kosárlabda játékos szeretne lenni. Olyan, mint Shaquille O’Neal. Még jó, hogy nem Kobe Bryant-et említette a srác, kapott volna hidegháborút az arcába, az tuti…

(complex.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés