Kövess minket

Aztaa

Skepta aukcióra bocsátja első festményét

Megosztva

Skepta egy igazi polihisztor. DJ-ként és producerként kezdte, majd világszerte ismert grime MC lett belőle, de modellként és dizájnerként is kipróbálta magát. Emberünk most már hivatalosan a festőt is felírhatja az önéletrajzára, hisz hamarosan a tekintélyes Sotheby’s aukciósház londoni részlege fogja aukcióra bocsátani első festményét, mely a „Mama Goes to Market” nevet kapta.

Skepta a lezárások időszakában került közel a festészethez. „Számomra gyönyörű érzés, hogy ránézel egy képre, mely érzelmeket hoz fel benned. Ha ránézek egy művészeti alkotásra, és megmozgat bennem valamit, akkor azonnal szerelembe esek” – mondta a Sotheby’s-nek Skepta az újonnan felfedezett szenvedélyéről.

Skepta festményét a gyerekkori, nigériai élményei inspirálták, plusz az a frusztráció, hogy lehet a lánya sosem fogja az afrikai piacokat megtapasztalni, mert mindent online vásárol.

A festményt az aukció előtt szeptember elején még kiállítják Londonban, 40 és 60 ezer font közé lőtték be a tervezett vételárát, de egyáltalán nem biztos, hogy el is megy ennyiért.

(Highsnobiety, The Guardian)