Kövess minket

Hiphop

SLICK RICK TÚL AZ ÖTVENEN

A hiphop legendás La Di Da Di –ja túl van az ötvenen.

Megosztva


Ötvenegyedik életévét töltötte be január 14-én Ricky Martin Lloyd Walters. Senkit ne tévesszen meg, nem a meleg latin énekesről beszélünk, hanem az elbeszélő rap legnagyobb alakjáról Slick Rick-ről.

Az angol származású rapper, 1965. január 14-én látta meg a napvilágot. Rick the Ruler vagy MC Ricky D, 1983 végén ásta bele magát a rap zenébe és azóta a legnagyobb mesemondónak tartják a szakmabeliek.

Slick Rick már az ún. aranykorban letette névjegyét és olyan előadókat inspirált, mint The Notorious BIG, Snoop Dogg, Mos Def vagy a Black Star duó.

A rapper egy angol-jamaikai családba született és London egyik kerületében nevelkedett. Fiatalkorában egy törött üvegnek köszönhetően a jobb szemére vak lett, azóta szemkötőt visel. 1976-ban költözött Bronx-ba családjával. Itt találkozott Dana Dane-nel, akivel együtt alapították meg az első csapatukat, a Kangol Crew-t. A kezdeti próbálkozások után csatlakozott a Get Fresh Crew-hoz és Doug E. Fresh-sel egycsapásra ismertek lettek. Később, a Def Jam gondozásában kijött önálló albuma, amivel a Billboard RnB és Hip-Hop lista élére ugrott. 2004-ben az Electronic Arts verekedős játékában, a Def Jam Fight For NY-ban is szerepelt.

[vembed youtube=”HjNTu8jdukA” ]
[vembed youtube=”vwjwKPXy4sg” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés