Kövess minket

Hiphop

Smokepurpp válaszolt azoknak, akik szerint leáldozott a csillaga

Sokan úgy érzik, hogy Smokepurpp már nagyon nem hype, a rapper szerint ez csak sima hater duma.

Megosztva

Forrás:

Nem elég híresnek lenni, annak is kell maradni – tartja a közmondás, amit most találtam ki, de attól még igaz. A rap világban, ahol hírnévre éhes feltörekvők folyamatosan ostromolják a szcénát, ez talán hatványozottan igaz, az internet által felgyorsult zene és tartalomfogyasztás pedig csak tovább csökkentette egy-egy hype rapper idejét a reflektorfényben. Ice Cube egy 2018-as interjújában például 3 évre lőtte be a toppon lévő rapperek uralmát, akkor mit szóljon egy középhíres, vagy egy alternatív és ezáltal sokkal kisebb közönséget kiszolgáló rap előadó?

Azon persze sokáig lehet vitatkozni, hogy mely előadók kerültek mostanában a „leáldozott” kategóriába, de a floridai trap rapper, Lil Pump span, és Soundcloud rap éra banger gyáros, Smokepurpp úgy tűnik annyiszor megkapta ezt, hogy kénytelen volt válaszolni a vádakra. Purpp gyakorlatilag Lil Pumppal egy időben tört fel, és a félig punk attitűddel, félig elszált drogos vibe-okkal kevert trap zenéje a 2017-es Deadstar lemezben csúcsosodott ki. Egy időben még Travis Scott Cactus Jack kiadójához is leszerződött, a fiatal rappernek tehát nagyon állt a zászló, a stílus fanjai pedig kíváncsian várták merre lép tovább.

[vembed youtube=”lSTlVEBY11o” ]De ahogy az egész floridai szcéna kezdett kicsit szétszéledni, amin XXXTentacion halála csak rontott, úgy vált egyre egyértelműbbé, hogy Purpp nem tudja megújítani magát, és minden egyes ütős trekkjére jutott egy önismétlő dal, és igen, most a tavaly decemberben megjelent, Deadstar 2 című, erős bukásnak betudható lemezére gondolok, ahonnan valahogy már nem igazán tudott feltápászkodni a rapper. Purpp persze nem tűnt teljesen el, legutóbbi Lil Pump kollab (hát persze) klipjére egy hét alatt simán jött 2,3 millió nézettség, de a tendencia lefelé mutat, és ennek nem kellett volna ilyen hamar bekövetkeznie.

[vembed youtube=”tqMD4_PJVKw” ]Smokepurpp jelenleg a Florida Jit című következő albumára próbálja generálni a hype-ot, teszi ezt kicsit ellenszélben, hisz senki sem szereti hallani a rajongóitól, hogy leáldozott a csillaga. A rapper most Instagram Story-ban szólt vissza azoknak, akik kételkednek benne: „Először azt mondták, hogy nekem leáldozott, aztán azzal jöttek, hogy hozzam vissza a régi énemet, erre csináltam egy egész lemezt régi zúzós purrp zenékkel, MIRE UGYANEZEK AZ EMBEREK ÚGY TESZNEK, MINTHA VÉGIG TUDTÁK VOLNA, HOGY VISSZATÉREK” – írta a rapper, majd hozzátette, hogy nagy streaming számai vannak, és igenis egészséges a karrierje.

„A tanulság az, hogy mindig találnak rajtad fogást, egészen addig, míg mindenki meg nem kedvel, szóval nem szabad figyelmet szentelni a hatereknek, csak dolgozz tovább, és azért csináld, mert szereted a zenélést” – zárta sorait. 

[instagram]CAoUrvOD7BO[/instagram]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés