Kövess minket

Hiphop

Snoop Dogg elmagyarázta, hogy az első lemeze óta miért nem rappel a halálról

Inkább életpárti lett.

Megosztva

Forrás:

Snoop Dogg a kezdeti gangsta rap stílusból az évek alatt szépen lassan átváltott egy szofisztikáltabb, inkább az életigenlést előtérbe helyező hangulatra, egy új interjúban pedig most el is magyarázta, hogy miért. Fatman Scoop műsorában a West Coast rapper felidézte, hogy az első lemeze utáni letartóztatás és gyilkossági per új pályára terelte őt, többé már nem akart a halálról rappelni.

„Az egyik nap az unokatestvéremmel, Daz Dillingerrel lementünk a stúdióba, mivel a fejemben volt egy „D.A.V.E.” című dal. D-A-V-E, mint Death After Visualizing Eternity. Akartam írni egy trekket valakiről, aki meghalt, majd feltámadt. Akkoriban én is bandáztam, ebből inspirálódva született meg a „Murder Was the Case”, ami egy bandatag történetét meséli el, akit lelőnek, de a halottas ágyán köt egy egyezséget az Ördöggel, melynek során visszatérhet az életbe, de végül rosszul jön ki a dologból” – mondja Snoop. 

[vembed youtube=”p8owaxpDQy8″ ]Később ennek a dalnak a szövegét amúgy a gyilkossági perében is felhasználták a bíróságon, és habár felmentették, Snoop nem akart már csak bandázgatásról szövegelni.

„Őrület, de akkoriban én, Tupac, Biggie, Ice Cube, de szinte minden rapper arról rappelt, amit megélt. Egyesek az életről, mások a halálról írtak, de mindig arról, amit megéltünk” – mondta az interjúban, majd példaként említette Tupac „Death Around the Corner” és „If I Die Tonight” dalait, valamint and Biggie Life After Death lemezét.

„A második lemezemen, a Tha Doggfather-on a perem megnyerése után az életről való szövegelés felé irányítottam a tollamat, mivel úgy éreztem, hogy eleget írtam a halálról. Sok rajongót vesztettem, mivel azt szerették volna, ha továbbra is nyomatom a gangsta vonalat. Azt akarták, hogy dicsőítve beszéljek az erőszakról, de én úgy voltam vele, hogy egy ember meghalt, ez egy igazi szituáció volt, az életem pedig megváltozott” – tette hozzá Snoop.

[instagram]CJ6VU5KsAIR[/instagram]
(HipHopDX)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés