Kövess minket

Aztaa

Snoop Dogg szerint vigyázó rendőrökkel és fémdetektorokkal lehetne megelőzni az iskolai lövöldözéseket

Snoop papa a gyerekek védelmében.

Megosztva

Forrás:

A február 14-én történt floridai iskolai lövöldözés után ismét központi téma Amerikában a fegyvertartás és a biztonság kérdése. A lövöldözésben érintett iskola diákjai durva szigorításokat követelnek, míg a kormányzó Republikánus párt inkább megpróbálja apró törvénymódosításokkal átvészelni a fegyverlobbi miatti kényes témát, miközben Donald Trump az agresszív videojátékokat okolja, nem a könnyen beszerezhető fegyvereket, a megoldást pedig a tanárok felfegyverkezésében látja.

Snoop Dogg
is megszólalt a témával kapcsolatban, egy komoly, joint nélküli Instagram videóban adott tanácsokat az amerikai elnöknek, hogyan lehetne megakadályozni egy újabb tragédiát.

[instagram]BfzOgxBj-_f[/instagram]
„Nem tudom, hogy mit gondoltok ezekről a fegyvertörvényekről, de szerintem az iskolákat meg kell védeni. Egy csomó rendőr nem csinál semmit, csak furikáznak és tesókat tartoztatnak le. Talán oda lehetne párat állítani az iskolák elé, de fémdetektorokat is fel lehetne állítani, ahogy a gettóban vannak. Ezért nem hallunk olyan híreket, hogy lövöldözés volt egy gettó iskolában, mert már megtettük a megelőző lépéseket. A gyerekeknek biztonságban kell lenniük az iskolákban.”

Amerikában a becslések szerint az otthon tartott fegyverek száma 270 millió, ami azt jelenti, hogy 100 emberből 89 rendelkezik valamilyen fegyverrel. Magyarországon – ahol az unióban az egyik legszigorúbb a szabályozás – 100-ból csupán 2 embernek van valamilyen fegyvere, Szlovákiában pedig 100-ból 60-nak.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés