Kövess minket

Hiphop

Snoop Dogg úgy érzi, bevonzotta a „Murder Was the Case”-ben megrappelt történéseket a valóságba

Megosztva

Az Audible Words + Music sorozatának legújabb részében Snoop Dogg az egyik legikonikusabb dalának, a „Murder Was the Case„-nek a keletkezéséről mesélt.

A többiek a halálról írtak. Megírtam a ‘Murder Was the Case’ című dalt, amiben arról rappeltem, hogy a barátnőm épp terhes, pedig a való még nem is volt terhes, és én még engem sem gyanúsítottak meg semivel” – mondta az ikonikus 1993-as számról, amely a Doggystyle című debütáló stúdióalbumáról származik. „Ez a kibaszott őrült része a dolognak. Május 20-án született a fiam, igaz? 1994. A gyilkossági ügy 1993 augusztusában volt. Szóval a ‘Murder Was the Case’ című számot olyan szarságokról írtam, amik soha nem történtek meg az életemben. Nem volt gyerekem. Nem volt gyilkossági ügyem, de a tollam olyat vitt papírra, amik később megtörténtek.”

Snoop Doggot gyilkosság vádjával tartóztatták le, miközben a Doggystyle-on dolgozott 1993 augusztusában. Első fiát, Cordét 1994 májusában fogadta Shante Taylorral, majd 1996 februárjában felmentették a gyilkossági vádak alól.

Miután megszületett, vissza kellett gondolnom arra, amit írtam. Élni akarok, nem meghalni” – folytatta. „Az első fiam születése, látni őt, hogy mennyire szeretett engem, mennyire a közelemben akart lenni, mennyire a karjaimban akart lenni, hogyan csináltunk interjúkat, mert csak úgy jött az ölembe ülni. Ez annyira megható volt számomra, érted, miről beszélek Azt hiszem, hogy az, hogy ő és néhány barátomnak nem volt gyereke, vagy nem volt ilyen kapcsolata a gyerekeikkel, azt okozta, hogy nem írtak az életről, mert annyira hozzászoktak ahhoz, hogy a halálról írjanak.”

A fiával és a feleségével való kapcsolat megtanította Snoopnak a leckét, hogy ne fordítson annyi figyelmet a halálra. „Megtanultam a leckét a ‘Murder Was the Case’ megírása során, hogy talán nem kellene ilyen ördögi szarságokról írnom, amikor én irányíthatom a narratívát.”

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés